Τα αποκαλυπτήρια του πρώτου 100% ηλεκτρικού οχήματος παραδόσεων της Amazon

Μια πρώτη γεύση του πρώτου 100% ηλεκτρικού οχήματος παραδόσεων, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την αμερικανική Rivian, έδωσε η Amazon.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Μάλιστα, για να υποστηρίξει τη δέσμευση “The Climate Pledge” για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040, ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε στην παραγγελία 10.000 ηλεκτρικών οχημάτων για παραδόσεις από το 2022 και 100.000 έως το 2030.

«Το όχημα που αναπτύξαμε με την Amazon

δεν είναι μόνο ηλεκτρικό. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα για να δημιουργήσουμε ένα όχημα που είναι βελτιστοποιημένο για παράδοση πακέτων», δήλωσε ο RJ Scaringe, CEO της Rivian.

«Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το πρώτο μας προσαρμοσμένο ηλεκτρικό όχημα παράδοσης με τη Rivian, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να ξεπεράσει κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο.

Θέλαμε οι οδηγοί να αρέσκονται στη χρήση του και οι πελάτες να ενθουσιάζονται όταν το βλέπουν να κυκλοφορεί στη γειτονιά τους», είπε ο Ross Rachey, επικεφαλής του τομέα του Global Fleet and Products της Amazon.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνδυάσαμε την τεχνολογία της Rivian με τις γνώσεις μας αναφορικά με τα logistics στις παραδόσεις και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε εδώ – το μέλλον των last-mile παραδόσεων».

Τα χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού οχήματος περιλαμβάνουν ένα μεγάλο μπροστινό παρμπρίζ για μεγιστοποίηση της ορατότητας του οδηγού, μια σειρά από αισθητήρες υποβοήθησης οδήγησης, καθώς και εξωτερικές κάμερες για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί έχουν ορατότητα 360 μοιρών γύρω από το όχημα.

Οπτικά, το προσαρμοσμένο ηλεκτρικό φορτηγό της Amazon διαθέτει μια φιλική εμφάνιση, που αναμφίβολα η εταιρεία θέλει να συνδυάσουν οι πελάτες της με την παράδοση αγαθών.

Επίσης, έχει ενσωματωμένο τον βοηθό Alexa για hands-free πρόσβαση σε πληροφορίες διαδρομής και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις καιρού.

Διαθέτει ενισχυμένη πλαϊνή πόρτα οδηγού, ένα «dancefloor» μέσα στην καμπίνα του οδηγού για εύκολη κίνηση μέσα στο φορτηγό και φωτεινά πίσω φώτα που περιβάλλουν το πίσω μέρος του οχήματος για εύκολη ανίχνευση στο φρενάρισμα.

Να σημειωθεί ότι, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εφέτος θα προσθέσει συνολικά 1.800 ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz στο στόλο της στην Ευρώπη.

The post Τα αποκαλυπτήρια του πρώτου 100% ηλεκτρικού οχήματος παραδόσεων της Amazon appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα