Η Amazon αλλάζει την παραδοσιακή εικόνα μιας αποθήκης, αντικαθιστά τους εργαζόμενους με ανδροειδή – Digit (pics + videos)

Νέα δεδομένα στην παραδοσιακή εικόνα μιας αποθήκης φέρνει η Amazon, η οποία ξεκίνησε να δοκιμάζει ένα νέο τύπο ανδροειδούς, το δίποδο ρομπότ Digit της Agility, στις εγκαταστάσεις της.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας της Amazon Robotics, Tye Brady, οι δοκιμές βρίσκονται σε «πολύ, πολύ πρώιμο στάδιο», και επί του παρόντος «προσπαθούμε να κατανοήσουμε και

να δοκιμάσουμε εάν ταιριάζει στις διαδικασίες που ακολουθούμε».

Όσο για το Digit, είναι ένα ρομπότ σχεδιασμένο να μπορεί να εκτελεί κινήσεις παρόμοιες με αυτές που εκτελούν οι εργαζόμενοι μιας αποθήκης μεταφέροντας, συσκευάζοντας και τοποθετώντας στα σημεία που πρέπει τα προϊόντα και διάφορα αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι άνθρωποι.

“Διασκεδάζοντας” τις ανησυχίες που προκαλεί αυτή η εξέλιξη, η Amazon τόνισε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο λιανεμπορικός κολοσσός θα αρχίσει πραγματικά να χρησιμοποιεί το Digit στις αποθήκες του, οι οποίες σημειωτέον είναι εξοπλισμένες με 750.000 ρομποτικά συστήματα.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι η κίνηση στοχεύει «στην απελευθέρωση των εργαζομένων για καλύτερες παραδόσεις στους πελάτες μας».

Ο ρόλος της Agility

Η Agility είναι μία από τις πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις που κατασκευάζουν δίποδα/ανθρωποειδή ρομπότ κατάλληλα για εργασίες σε αποθήκες.

Υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι χτίζουν χώρους εργασίας γύρω από τον εαυτό τους, οπότε γιατί να μην κατασκευάσουμε ρομπότ που μπορούν να λειτουργούν σε αυτούς τους χώρους. Η Agility είναι, ωστόσο, πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό σε επίπεδο ανάπτυξης και παραγωγής.

«Το Digit μπορεί να μετακινήσει, να πιάσει και να χειριστεί αντικείμενα σε χώρους και γωνίες αποθηκών με νέους τρόπους», σύμφωνα με την Amazon.

Όπως είπε, «Το μέγεθος και το σχήμα του είναι κατάλληλα για κτίρια που είναι σχεδιασμένα για ανθρώπους και πιστεύουμε ότι το Digit μπορεί να συνεργαστεί με τους υπαλλήλους.

Η αρχική μας χρήση αυτής της τεχνολογίας θα είναι να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους με την ανακύκλωση, μια εξαιρετικά επαναλαμβανόμενη διαδικασία παραλαβής και μετακίνησης των κενών τσαντών/συσκευασιών μόλις το απόθεμα έχει ολοκληρωθεί».

Το άρθρο Η Amazon αλλάζει την παραδοσιακή εικόνα μιας αποθήκης, αντικαθιστά τους εργαζόμενους με ανδροειδή – Digit (pics + videos) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-amazon-allazei-tin-paradosiaki-eikona-mias-apothikis-antikathista-tous-ergazomenous-me-androeidi-digit.htm
Τυχαία Θέματα