Εξαιρετικά λεπτές, high-tech ετικέτες παρακολούθησης αποστολών από τη DB Schenker

Την παρακολούθηση της αποστολής εμπορευμάτων μέσω μιας νέας, εξαιρετικά λεπτής, υψηλής τεχνολογίας ετικέτας προσφέρει η DB Schenker.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εν λόγω γεγονός την καθιστά τον «πρώτο πάροχο logistics στην Ευρώπη» που προσφέρει τέτοια είδους παρακολούθηση των αποστολών εμπορευμάτων.

Η μιας χρήσης ετικέτα,

την οποία ανέπτυξε η Sensos, μπορεί να επικολληθεί σε εμπορευματοκιβώτια, παλέτες ή μεμονωμένα χαρτοκιβώτια, επιτρέποντας την παρακολούθηση της αποστολής κατά τη χερσαία, αεροπορική και θαλάσσια μεταφορά της.

Σύμφωνα με τον David Pollender, Product Owner Business Development IoT στην DB Schenker: «Η νέα tracking τεχνολογία χωράει πλέον σε ένα λεπτό αυτοκόλλητο χιλιοστού. Η ετικέτα Sensos είναι τόσο μικρή και ελαφριά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορτία οποιουδήποτε μεγέθους».

Ο Aviv Castro, διευθύνων σύμβουλος της Sensos, συμπλήρωσε: «Αναλάβαμε την αποστολή να “διαταράξουμε” τον κόσμο της εφοδιαστικής αλυσίδας παρέχοντας άπειρη ορατότητα από άκρο σε άκρο σε επίπεδο δεμάτων. Η λύση μας επιτρέπει την data-driven εκτέλεση, βελτιστοποιώντας τα logistics για διάφορες περιπτώσεις χρήσης».

Πώς λειτουργεί

Η ετικέτα στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την τοποθεσία και τη θερμοκρασία μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, με τον πελάτη να λαμβάνει ειδοποίηση εάν η συσκευασία παραποιηθεί κατά τη μεταφορά της.

Επίσης, ο διακριτικός σχεδιασμός της ετικέτας αυξάνει την ασφάλεια για πολύτιμες αποστολές, καθώς δεν τραβά την προσοχή, με το tracking να παραμένει απαρατήρητο.

Η ετικέτα της Sensos είναι εξοπλισμένη με μπαταρία χωρίς λίθιο εκπέμποντας λιγότερο CO2 στην παραγωγή από τις συμβατικές μπαταρίες, ενώ επιτυγχάνει χρόνο λειτουργίας – λειτουργικότητας έως και 6 μήνες παρά το μικρό της μέγεθος.

Επίσης, λόγω του μικρού βάρους της, η ετικέτα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια κατά τη μεταφορά.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Εξαιρετικά λεπτές, high-tech ετικέτες παρακολούθησης αποστολών από τη DB Schenker εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα