Εξαίρεση οδηγών διεθνών μεταφορών από την υποχρέωση συμπλήρωσης της φόρμας PLF

Έπειτα από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα λιμάνια της Ιταλίας στις 6 Ιουλίου κατά την επιβίβαση των φορτηγών οχημάτων που οι οδηγοί τους δεν διέθεταν το PLF, αποκαταστάθηκε, όπως αναφέρει η ΟΦΑΕ, η σαφήνεια ως προς την εφαρμογή της οδηγίας, καθώς το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο.

Σύμφωνα με αυτή, οι επαγγελματίες οδηγοί διεθνών μεταφορών εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής του PLF, το οποίο αφορά μόνο τους πολίτες που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα.

Η

εγκύκλιος αναφέρει τα ακόλουθα: «για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες χερσαίων οδικών μεταφορών (εμπορευματικών και επιβατικών), ανεξαρτήτως υπηκοότητας, ισχύουν τα αναφερόμενα στο άρθρο δεύτερο της ΚΥΑ 36855/2020 (Β’ 2281) (επισυνάπτεται και η ΚΥΑ).

Τα ανωτέρω πρόσωπα εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις του άρθρου πρώτου της κ.υ.α. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.40383/2020 περί συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form)».

The post Εξαίρεση οδηγών διεθνών μεταφορών από την υποχρέωση συμπλήρωσης της φόρμας PLF appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα