Ευ. Κυριαζόπουλος, Γ.Γ. Λιμένων: «Οι προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι υψηλές»

Στην πορεία ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμένων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, στις εργασίες του 24ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), στο οποίο –μεταξύ άλλων– χορηγός επικοινωνίας ήταν το metaforespress.gr.

Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο Γ.Γ. Λιμένων σχολίασε ότι «οι προσφορές

είναι υψηλές», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι αποσφραγίστηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.).

Μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βελτιωμένες προσφορές που ζητήθηκαν αφορούν 2 από τους 3 διεκδικητές. 

Στη ναυτιλιακή αγορά εικάζεται ότι πιο ανταγωνιστικές προσφορές κατέθεσαν ο ΟΛΘ και ο όμιλος Grimaldi, ενώ φαίνεται ότι η Attica, η οποία επικεντρώνεται στην απορρόφηση της ΑΝΕΚ, δεν κατέθεσε ανταγωνιστική προσφορά.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είχε το 2021 έσοδα 5,61 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ.

Φώτης Φωτεινός

The post Ευ. Κυριαζόπουλος, Γ.Γ. Λιμένων: «Οι προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι υψηλές» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα