Ερμηνευτική εγκύκλιος για τους τεχνικούς φακέλους των υδατοδρομίων. «Χάθηκε» το καλοκαίρι, λόγω κορωνοϊού

Ερμηνευτική εγκύκλιο για τα δικαιολογητικά του τεχνικού φακέλου υδατοδρομίου που συνοδεύει την αίτηση χορήγησης άδειας υδατοδρομίου εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Η ερμηνευτική εγκύκλιος αναφέρεται στα άρθρα 7, 9 και 27 του ν.4663/2020, αποσκοπώντας στην επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, κατασκευασμένα και αδειοδοτημένα είναι τα υδατοδρόμια Κέρκυρας, Παξών και Πάτρας.

Επίσης, έτοιμοι είναι οι τεχνικοί φάκελοι τεσσάρων υδατοδρομίων στο Ιόνιο Πέλαγος (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Μεγανήσι), στα

οποία αναμένεται ο διαγωνισμός, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την κατασκευή τους.

«Όπως φαίνεται, τα υδροπλάνα δεν θα πετάξουν εφέτος πάνω από το Ιόνιο, καθώς δεν θα προλάβουν να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια στα νησιά του Ιονίου, πέραν της Κέρκυρας και των Παξών που έχουν ήδη αδειοτηθεί, παρότι η χρησιμότητά τους θα ήταν άκρως απαραίτητη, όχι μόνο για τουριστικούς προορισμούς, αλλά ακόμη και για τη διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία», ανέφερε, πρόσφατα σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια, Αναστάσιος Γκόβας.

Η λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο, μετά και τις δυσμενείς εξελίξεις που έχει προκαλέσει παγκοσμίως στον τουρισμό η πανδημία του κορωνοϊού, μετατέθηκε για το 2021.

The post Ερμηνευτική εγκύκλιος για τους τεχνικούς φακέλους των υδατοδρομίων. «Χάθηκε» το καλοκαίρι, λόγω κορωνοϊού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα