Εργαστηριακά δείγματα θα μεταφέρονται με drones, πάνω από τη λίμνη της Ζυρίχης, 5 φορές πιο γρήγορα

Μετά το Λουγκάνο και τη Βέρνη, η Swiss Post, από κοινού με την εταιρεία Matternet, θα μεταφέρουν εργαστηριακά δείγματα νοσοκομείων στη Ζυρίχη με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones ).

Ήδη, από τις 20 Ιουνίου, drones έχουν αναλάβει να πραγματοποιούν δοκιμαστικές πτήσεις για την επιτυχή εκτέλεση της εν λόγω

υπηρεσίας.

Το πλάνο πτήσεων των drones περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας διαδρομής με αφετηρία το κύριο εργαστήριο της ZLZ Zentrallabor Zürich, στην Forchstrasse, και τέρμα το εργαστήριο έκτακτης ανάγκης της ZLZ στο πάρκο Hirslanden Klinik Im.

Μέχρι τώρα, η εν λόγω εργασία εκτελούνταν οδικώς, κάνοντας το γύρο της λίμνης της Ζυρίχης. Πλέον, drone θα αναλαμβάνει να πετάξει απευθείας πάνω από τη λίμνη της Ζυρίχης, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μεταφοράς.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, τα εργαστηριακά δείγματα θα φτάνουν στον προορισμό τους περίπου 5 φορές γρηγορότερα με τη βοήθεια ενός drone.

«Χάρη στη χρήση drones, η μεταφορά εργαστηριακών δειγμάτων θα γίνει πιο ευέλικτη, οικολογική και φυσικά ταχύτερη», εξηγεί η Claudia Pletscher, διευθύντρια Ανάπτυξης & Καινοτομίας της Swiss Post.

Ο Marco Fischer, διευθύνων σύμβουλος της ZLZ, τόνισε σχετικά «Με τη μεταφορά μέσω drones, είμαστε λιγότερο εξαρτημένοι από το κυκλοφοριακό της Ζυρίχης. Όσο πιο γρήγορα φτάνουν τα δείγματα εργαστηρίου σε εμάς, τόσο πιο γρήγορα θα μπορούμε να δίνουμε τα αποτελέσματα στον ασθενή».

The post Εργαστηριακά δείγματα θα μεταφέρονται με drones, πάνω από τη λίμνη της Ζυρίχης, 5 φορές πιο γρήγορα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα