Επιβεβαίωση του metaforespress.gr: Η HIG Capital επενδύει στην Makios Logistics

Μεγάλη επιβεβαίωση του metaforespress.gr. Η HIG Capital ανακοίνωσε ότι επενδύει στην Makios Logistics, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του metaforespress.gr στις 4 Ιανουαρίου, με τίτλο «Σε διαπραγματεύσεις με fund εταιρείες logistics».

Του Φώτη Φωτεινού 

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το metaforespress.gr, η HIG Capital έχει βολιδοσκοπήσει άλλες δυο εταιρείες logistics.

Σε

ανακοίνωσή της, η HIG Capital τονίζει ότι είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων με 43 δις δολάρια μετοχικού κεφαλαίου υπό διαχείριση, με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας ότι ένας από τους συνεργάτες της επένδυσε στην Makios Logistics SA, η οποία – όπως υπογραμμίζεται – αποτελεί κορυφαίο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics και «ηγέτης» της αγοράς στην αποθήκευση ελεγχόμενης θερμοκρασίας στην Ελλάδα.

Η Makios, όπως αναφέρεται, ιδρύθηκε το 1927 και βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία διαθέτει δύο υπερσύγχρονα περιουσιακά στοιχεία εφοδιαστικής στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις βόρεια της Αθήνας, με σημαντικές δυνατότητες επέκτασης. Ως αποτέλεσμα, η Makios είναι σε θέση να αυξήσει το μερίδιό της στις διεθνείς εμπορικές ροές.

Από την πλευρά του, ο Riccardo Dallolio, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής του HIG  Europe Realty Partners, σχολίασε: «Αυτό σηματοδοτεί την 9η επένδυση σε ακίνητα βιομηχανίας και logistics στην Ευρώπη.

Ο τομέας εξακολουθεί να αποτελεί ελκυστική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι δύο βασικοί κόμβοι εφοδιαστικής, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πιστεύουμε ότι η Μakios είναι σε θέση να κατακτήσει ένα αυξανόμενο μερίδιο των εμπορικών ροών ».

Aντίστοιχα, ο Στέλιος Θεοδοσίου, Διευθυντής στο H.I.G. Europe Realty Partners, πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε με την εταιρεία και τη διοίκησή της ως την ιδανική πλατφόρμα για ανάπτυξη και εκτέλεση της στρατηγικής εφοδιαστικής της H.I.G. στην περιοχή.

Η Makios διαθέτει ήδη υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και συστήματα και μαζί με την πρακτική επιχειρησιακή προσέγγιση της H.I.G., σχεδιάζουμε να την αναπτύξουμε σε περιφερειακό πρωταθλητή.

Αυτή η συναλλαγή είναι ένα άλλο παράδειγμα της ικανότητάς μας να δημιουργούμε προσφορές εκτός αγοράς με σημαντικές δυνατότητες προστιθέμενης αξίας. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την ομάδα Makios, μέσω της επόμενης φάσης της εταιρείας».

Η οικονομική πορεία της Makios

Άνοδο του κύκλου εργασιών στα 47,76 εκατ. ευρώ σημείωσε το 2019 (σε επίπεδο ομίλου) η Makios Logistics, έναντι 42,78 εκατ. το 2018. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,91 εκατ., έναντι 2,28 εκατ. το 2018.

Η Makios Logistics δραστηριοποιείται, κυρίως, στη Βόρεια Ελλάδα και βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Έχει δύο αποθηκευτικά κέντρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στόλο 310 οχημάτων.

The post Επιβεβαίωση του metaforespress.gr: Η HIG Capital επενδύει στην Makios Logistics appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα