Επιστολή Cosco στο ΤΑΙΠΕΔ για τη μεταβίβαση του επιπλέον 16% του ΟΛΠ

Η Cosco, μεγαλομέτοχος του ΟΛΠ, απέστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας τη μεταβίβαση του επιπλέον 16% του ΟΛΠ.

Η Cosco, η οποία κατέχει το 51% του ΟΛΠ, απέστειλε στις 23 Νοεμβρίου επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ, με το αίτημα της εκχώρησης του επιπλέον 16%, για το οποίο έχει καταβάλει το σχετικό οικονομικό αντάλλαγμα (88 εκατ. ευρώ).

Στην

επιστολή, η Cosco επιρρίπτει ευθύνες στο ελληνικό δημόσιο για την μέχρι σήμερα αποτυχία υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων, τις οποίες είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για σοβαρές καθυστερήσεις των περιβαλλοντικών μελετών, καθώς και στις εγκρίσεις τους.

«Η επίπτωση αυτής της σοβαρής καθυστέρησης που βρίσκεται εντελώς εκτός της ευθύνης του ΟΛΠ», αναφέρει η επιστολή της Cosco, «έχει αναπόφευκτα οδηγήσει τον οργανισμό να μην μπορεί να προχωρήσει στη δημοπράτηση, ανάθεση και εκτέλεση των έργων μέχρι σήμερα».

Στην επιστολή, η οποία έχει αποδέκτες το ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας, η Cosco ζητεί την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της μεταβίβασης μέσα σε διάστημα δυο μηνών.

Επίσης, ζητείται η συνεργασία των ελληνικών αρχών, ώστε να μην τίθενται εμπόδια, όπως υποστηρίζεται, στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ.

The post Επιστολή Cosco στο ΤΑΙΠΕΔ για τη μεταβίβαση του επιπλέον 16% του ΟΛΠ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα