Επισημοποιήθηκε η «συμμαχία» ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ για τη διεκδίκηση της Αττικής Οδού

Επισημοποιήθηκε η «συμμαχία» ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ για τη διεκδίκηση της Αττικής Οδού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Θύμιος Μπουλούτας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων της περσινής χρήσης.

Άλλωστε, ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ αποτελούν τους μεγαλομετόχους του υπάρχοντος σχήματος που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, η σύμβαση της οποίας λήγει το 2024.

Ωστόσο, ο κ. Μπουλούτας δεν έδωσε περισσότερες

πληροφορίες, εάν στην κοινοπραξία με την ΑΒΑΞ για τη διεκδίκηση της Αττικής Οδού προστεθεί κι άλλος εταίρος.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ παρέτεινε την ημερομηνία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού στις 5 Μαΐου.

Η Αττική Οδός αποτελεί το κρισιμότερο περιουσιακό στοιχείο του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις παραχωρήσεις.

Πέρσι, οι παραχωρήσεις σημείωσαν αύξηση εσόδων κατά 15% και κερδών μετά από φόρους κατά 54%.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα του κλάδου για τη χρήση 2021 ανήλθαν σε 233,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,3%, έναντι εσόδων 202,4 εκατ. το 2020.

Η αύξηση οφείλεται στη σταδιακή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας (Αττική Οδός +17% σε σχέση με το 2020, φθάνοντας τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019), μετά την άμβλυνση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2021 ανήλθαν σε 40,9 εκατ. έναντι 31 εκατ. το 2020, σημειώνοντας αύξηση 32,1% και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 27,9 εκατ. έναντι 18,1 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, αυξημένα 54,3%.

Φ. Φωτ. 

The post Επισημοποιήθηκε η «συμμαχία» ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ για τη διεκδίκηση της Αττικής Οδού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα