Επεκτείνεται το δίκτυο καταστημάτων της Sixt, έως 4.200 οχήματα ο στόλος. Τι ειπώθηκε στη Γ.Σ. της «Μοτοδυναμικής»

Στην πορεία του 2023 και στις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας αναφέρθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μοτοδυναμικής», Πάρης Κυριακόπουλος.

«Σήμερα η εταιρεία τρέχει με διψήφια ανάπτυξη και διψήφιο ποσοστό απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει για πάντα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κυριακόπουλος.

«Οι υποκείμενες αγορές της Yamaha παρουσιάζουν ισχυρή

ανάπτυξη στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου οι προοπτικές είναι ακόμα μεγαλύτερες», σχολίασε ο κ. Κυριακόπουλος, σημειώνοντας σε ό,τι αφορά την Porsche, πως η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό, με την κατηγορία των premium αυτοκινήτων να παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης που υπερβαίνει το σύνολο της αγοράς.

Σχετικά με τη Lion Rental, δηλαδή τη Sixt, ο κ. Κυριακόπουλος υποστήριξε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει το πλάνο επέκτασης των σημείων της, φέρνοντας παράδειγμα την Αλεξανδρούπολη, την Κεφαλονιά και την Πάρο, με τον στόλο της εταιρείας να φτάνει φέτος έως τα 4.200 οχήματα.

«Η αύξηση του τουρισμού συνεχίζεται. Την ίδια ώρα όμως εξομαλύνεται η διαθεσιμότητα αυτοκινήτων, κάτι που ασκεί πιέσεις στις τιμές της SIXT περιορίζοντας το υψηλό περιθώριο που είχαμε το 2022. Παρ’ όλα αυτά θα έχουμε περισσότερα αυτοκίνητα και περισσότερα συμβόλαια φέτος», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της «Μοτοδυναμικής» ανήλθε το 2022 στα 132 εκατ. ευρώ και το EBIT στα 15,7 εκατ. ευρώ.

Η προτεινόμενη διανομή μερίσματος για την τελευταία οικονομική χρήση ανέρχεται στα 0,09 ευρώ/μετοχή, ποσό αυξημένο κατά 125% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Φ. Φωτ.

Το άρθρο Επεκτείνεται το δίκτυο καταστημάτων της Sixt, έως 4.200 οχήματα ο στόλος. Τι ειπώθηκε στη Γ.Σ. της «Μοτοδυναμικής» εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
epekteinetai-to-diktyo-katastimaton-tis-sixt-eos-4200-ochimata-o-stolos-ti-eipothike-sti-gs-tis-motodynamikis.htm
Τυχαία Θέματα