Έως τα τέλη του έτους ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια, επαναλαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών

Έως τα τέλη του έτους θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εκ νέου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Ο διαγωνισμός, αυτό που έχει προγραμματιστεί είναι να βγει μέσα στο Δεκέμβριο. Από κει και πέρα πρέπει να τρέξουν οι υπηρεσίες τις διαδικασίες, προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε άμεσα το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, συμπληρώνοντας ότι «ο στόχος

μας είναι του χρόνου το Δεκέμβριο, ή και λίγους μήνες μετά, το ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικών διοδίων να λειτουργεί.

Η πιλοτική εφαρμογή που θέλουμε να κάνουμε είναι στην Εγνατία. Είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος που επιθυμούμε να το εγκαταστήσουμε και να λειτουργήσει».

Επί του παρόντος, κάθε αυτοκινητόδρομος διαθέτει τη δική του εμπορική και εκπτωτική πολιτική, αλλά το υπουργείο Μεταφορών επιθυμεί να εγκαθιδρύσει τα ηλεκτρονικά / αναλογικά διόδια, σε πρώτη φάση στην Εγνατία Οδό.

Συγκοινωνιολόγοι επισημαίνουν ότι τα ηλεκτρονικά διόδια δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές, σε επίπεδο κομίστρου, με τα σημερινά, ενώ για την πληρωμή με κάρτα σημειώνουν ότι η ανωτέρω πρόβλεψη δεν υπήρχε στις συμβάσεις παραχώρησης.

The post Έως τα τέλη του έτους ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια, επαναλαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα