Εντός του 2023 θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Εντός του 2023 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με νεότερη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται, στον αυτοκινητόδρομο ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν ένας μετωπικός και τρεις πλευρικοί σταθμοί διοδίων, ενώ στα τέλη Ιουλίου υπεβλήθη στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος του διαγωνισμού.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται, «Το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τις εκκρεμείς μελέτες για τον καθορισμό των απαιτούμενων εργασιών για την αδειοδότηση 16 σηράγγων. Με την ολοκλήρωση

των μελετών αυτών, τον διαγωνισμό και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, η διαδικασία αδειοδότησης της σήραγγας αναμένεται να αναλάβει η Δημόσια Αρχή Σήραγγας και να ολοκληρωθεί εντός του 2023. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί τέσσερις νέοι σταθμοί διοδίων και είναι ήδη σε λειτουργία. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρακολουθεί στενά την έγκαιρη εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων συναλλαγών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν σημαντικές παραιτήσεις ποσών παραχώρησης ή οικονομικές αποζημιώσεις που θα καταβληθούν στον παραχωρησιούχο. Ο προτιμώμενος πλειοδότης υπέβαλε διαδοχικά αιτήματα για παράταση της περιόδου οριστικοποίησης των τευχών του διαγωνισμού, καθυστερώντας έτσι τη συμπλήρωση και την υποβολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους προσυμβατικούς ελέγχους που απαιτούνται για τη σύναψη της σύμβασης παραχώρησης. Αυτές οι καθυστερήσεις ζητήθηκαν λόγω της πολυπλοκότητας αυτής της μεγάλης οδικής συναλλαγής».

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Εντός του 2023 θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα