Εντός του 2022 η δημοπράτηση του νέου σταθμού Υπεραστικών ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Το πλάνο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του νέου σταθμού Υπεραστικών ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα περιέγραψε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα μέσα στο 2022

ότι το έργο θα έχει δημοπρατηθεί, ενώ σημείωσε ότι ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την Αττική, καθώς εκεί θα συγκεντρώνεται το σύνολο των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ της χώρας, καθώς και των διεθνών γραμμών.

Ο υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο δημόσιου συμφέροντος, ιδιαίτερα σύνθετο, με πολλούς φορείς να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή.

Σημείωσε ότι έχει υποβληθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Έργου και έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η χρηματοοικονομική μελέτη που πληρώθηκε από τον Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων έχει εκπονηθεί και το έργο κρίνεται ώριμο.

Όπως είπε, «Ελπίζουμε ότι μέσα στο 2022 θα έχει δημοπρατηθεί. Το στάδιο της υλοποίησης των σχεδίων εκπόνησης του έργου αναμένεται να διαρκέσει 16 μήνες από την έκδοση της σχετικής πολεοδομικής άδειας κατασκευής του κτηρίου».

Ο κ. Παπαδόπουλος καταλόγισε ολιγωρία στην προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με ευθύνη της, η “Αττικό Μετρό” δεν προχώρησε στην παράταση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ίδιας, του Δήμου  Αιγάλεω και του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, παρά το ότι το προηγούμενο είχε λήξει το 2017.

The post Εντός του 2022 η δημοπράτηση του νέου σταθμού Υπεραστικών ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα