Ενίσχυση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη διαβλέπει το υπουργείο Τουρισμού

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε, πριν από μερικές ημέρες, στη Θεσσαλονίκη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τις επαφές του, ως Υπουργός Τουρισμού, από την Κεντρική Μακεδονία, ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την ισχυρή συνεργασία που

στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας στη Μακεδονία.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ενισχύσει με νέα εργαλεία την κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω της οποίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «οι τουρίστες και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της Περιφέρειας, να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις από την πρωτογενή παραγωγή που ξεκινάει από εδώ και επίσης να αναπτυχθούν ειδικές μορφές του τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι δρόμοι του κρασιού, ο ιαματικός τουρισμός», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί νέα ώθηση στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον κ. Κικίλια στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία τρία χρόνια, ευχαριστώντας τον για την συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την προηγούμενη ιδιότητα του Υπουργού Υγείας.

The post Ενίσχυση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη διαβλέπει το υπουργείο Τουρισμού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα