Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στις εμπορευματικές μεταφορές. Δόκιμο μέλος του TRACECA

Στην εξαγγελία ότι, στις αρχές Μαρτίου, η Ελλάδα θα καταστεί δόκιμο μέλος του οργανισμού TRACECA (Transport Corridor Europe – Caucasus – Asia) προχώρησε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, στην τελετή εγκαινίων του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ του Πειραιά.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι, την ερχόμενη Τετάρτη, μετά από οργανωμένες προσπάθειες, η Ελλάδα

καθίσταται δόκιμο μέλος του TRACECA, ο οποίος αποσκοπεί στην προώθηση του εμπορίου της Ευρασίας με την ΕΕ.

Μέλη αυτού είναι, μεταξύ άλλων, το Ιράν, η Αρμενία, η Γεωργία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

«Σήμερα είναι μία ημέρα, όπου εγκαινιάζουμε ουσιαστικά ένα ακόμα βήμα στον τομέα της ανάπτυξης των μεταφορών της Ελλάδας», ανέφερε στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά, το 2017 ο τομέας των μεταφορών ξεπέρασε τον τομέα του τουρισμού σε ρυθμό ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο τομέας των μεταφορών στην Ελλάδα είχε ανάπτυξη 18%, και για πρώτη φορά ήταν πάνω από τον τουρισμό (14%).

Μάλιστα, εκτίμησε ότι ο τομέας των μεταφορών μπορεί να προσδώσει δύο με τρεις μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας και γι’ αυτό, όπως τόνισε, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο αυτό.

The post Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στις εμπορευματικές μεταφορές. Δόκιμο μέλος του TRACECA appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα