Ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της στο air cargo η Emirates. Συμφωνία με την Cainiao

Η Emirates SkyCargo, το τμήμα διαχείρισης cargo της Emirates, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με τη Cainiao Smart Logistics Network Ltd. (“Cainiao”), το τμήμα logistics

του ομίλου Alibaba.

Στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η από κοινού διευκόλυνση της διασυνοριακής παράδοσης φορτίων, καθώς η Cainiao προγραμματίζει τη διεύρυνση της εφοδιαστικής της υποδομής σε παγκόσμιο επίπεδο, με το Ντουμπάϊ ως κόμβο.

Το Μνημόνιο Κατανόησης υπογράφτηκε από τον Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President, Cargo της Emirates και τον Xiadong Guan, General Manager για την Cainiao Global Business, στην έδρα της δεύτερης, στο Χανγκτσόου.

Πρόκειται για μία συμφωνία-σταθμό και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, μέσα από την οποία η μια εταιρεία θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της άλλης στο διασυνοριακό e-commerce εμπόριο και στη λειτουργία αεροπορικών μεταφορών cargo.

Επίσης, η συμφωνία αυτή θα υποστηρίξει τις ευρύτερες προσπάθειες της Cainiao για προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πελάτες της, η οποία παρουσίασε πρόσφατα σχέδια ανάπτυξης σε 6 σημεία-κόμβους που θα δημιουργηθούν σε 6 πόλεις, σε όλο τον κόσμο. Το Ντουμπάϊ είναι μία από αυτές.

Σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου, η Emirates SkyCargo και η Cainiao θα δουλέψουν στενά για να διαχειριστούν e-Commerce αποστολές στη Μέση Ανατολή και σε άλλες γειτονικές περιοχές, μέσω του Ντουμπάϊ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία αυτή, θα ανακοινώνονται σταδιακά, όσο εξελίσσεται η συνεργασία.

Το e-commerce είναι μια από τις πιο δυναμικές περιοχές ανάπτυξης στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως. Η Emirates SkyCargo έχει διερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας με σημαντικούς συντελεστές του χώρου, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες με επιπρόσθετη αξία, παράλληλα με τις υπηρεσίες μεταφορών cargo στα αεροδρόμια, αξιοποιώντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του Ντουμπάϊ ως κόμβο, στην περιοχή.

«Προχωράμε με ενθουσιασμό στη σύναψη αυτής της συμφωνίας με τη Cainiao. Το MoU που υπογράψαμε, αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ουσιαστικής και γόνιμης σχέσης ανάμεσα στην Emirates SkyCargo και σε έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που ασχολούνται με την εφοδιαστική αλυσίδα στο e-commerce, παγκοσμίως», δήλωσε ο Nabil Sultan.

Και συμπλήρωσε, «Με το διευρυμένο δίκτυο της Emirates SkyCargo, τη συχνότητα των πτήσεων από την Κίνα που αγγίζουν τις 50 πτήσεις εβδομαδιαίως, τις άρτιες εγκαταστάσεις μας και τη στρατηγική θέση του Ντουμπάϊ που του επιτρέπει να λειτουργεί με επιτυχία ως κόμβος για υπηρεσίες logistics στην περιοχή, είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε ένας ισχυρός συνεργάτης για την Cainiao, βοηθώντας τη εταιρεία να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες της στη Μέση Ανατολή και τις γειτονικές περιοχές».

«Ως πρωταρχική πύλη σύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη, το Ντουμπάϊ βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας για παράδοση φορτίων σε όλο τον κόσμο, εντός 72 ωρών. Το MoU με την Emirates SkyCargo είναι ένα ακόμη ορόσημο στην επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο General Manager της Cainiao Global Business.

«Έχουμε ισχυρή δέσμευση προς το Ντουμπάϊ και τις γειτονικές αγορές, η οποία ταυτίζεται με την ευρύτερη στρατηγική μας», κατέληξε.

The post Ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της στο air cargo η Emirates. Συμφωνία με την Cainiao appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα