Έκτακτη αποζημίωση 2,7 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί το Μάρτιο ο διάδρομος 10-28 του «Μακεδονία»

Έκτακτη αποζημίωση 2,7 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία Αθηνά – Άκτωρ, ώστε να ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2019 ο διάδρομος 10-28 του «Μακεδονία», ενέκρινε το υπουργείο Μεταφορών.

Η κοινοπραξία είχε αρχικά αιτηθεί πρόσθετη αποζημίωση 6,6 εκατ. ευρώ, αλλά και παράταση για την περαίωση των εργασιών έως τις 15/6/2019.

Τελικά, το υπουργείο Μεταφορών, δεδοµένου του δεσµευτικού χρονικού ορίζοντα παράδοσης του έργου λειτουργικού τον Μάρτιο 2019, της εξάντλησης της οριακής προθεσµίας του έργου ήδη από την 27.01.2016 και της συναίνεσης της αναδόχου κ/ξ σε εντατικοποίηση

των εργασιών και δέσµευσης περί της δυνατότητας ολοκλήρωσης των εργασιών την 15.03.2019, αποφάσισε τη µερική έγκριση του ως άνω αιτήµατος αποζηµίωσης στα 2,7 εκατ., με την καταβολή τριών ισόποσων δόσεων.

Με το νέο διάδρομο, επεκτείνονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροδρομίου, καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί μεγαλύτερα αεροσκάφη, περισσότερες πτήσεις και το κυριότερο, θα ελαχιστοποιήσει τις ματαιώσεις πτήσεων, λόγω ομίχλης ή άλλου έντονου καιρικού φαινομένου, λόγω περισσότερων εναλλακτικών διαδρομών προσγείωσης / απογείωσης, δεδομένης της δυνατότητας χρήσης και του υπάρχοντος διαδρόμου (16-34).

Ο διάδρομος 10-28 χωρίζεται σε δυο έργα: την επέκταση προς τη θάλασσα και την αναβάθμιση της αντοχής του χερσαίου τμήματος, με το δεύτερο έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Φώτης Φωτεινός

The post Έκτακτη αποζημίωση 2,7 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί το Μάρτιο ο διάδρομος 10-28 του «Μακεδονία» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα