Είναι σημαντικό για τους Αμερικάνους το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το δείχνουν

Για τους Αμερικάνους είναι σημαντικό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το δείχνουν.

Με τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Pyatt συναντήθηκε ο Έλληνας υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο Έλληνας υπουργός (σχετική φωτογραφία) ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο – ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Το τελευταίο διάστημα διεξήχθησαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

ορισμένες μεταφορές στρατιωτικού υλικού από πλοίο στον σιδηρόδρομο, σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης διεκδικείται από 4 σχήματα και παρουσιάζει ενδιαφέρον (κυρίως) για γεωστρατηγικούς λόγους (ο κύκλος εργασιών του λιμένα – επί του παρόντος – είναι πολύ χαμηλός), κάτι το οποίο διαπιστώνεται από το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον.

Το λιμάνι διεκδικείται από τα εξής σχήματα: QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT, κοινοπραξία CAMERON S.A – GOLDAIR CARGO AE – BOLLORE AFRICA LOGISTICS, κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον ΟΛΘ.

The post Είναι σημαντικό για τους Αμερικάνους το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το δείχνουν appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα