Διεξήχθη το συνέδριο Logistics 4.0 II: Technology forum in Supply Chain

Για δεύτερη φορά διοργανώθηκε από τα μέλη του community Future Logistics Leaders, υπό το πρίσμα του Supply Chain Institute και την επιστημονική υποστήριξη της Planning, στις 14 & 15 Απριλίου 2021 το συνέδριο Logistics 4.0.

Για ακόμη μία φορά, τα στελέχη της αγοράς παρακολούθησαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο

του Ινστιτούτου για να ενημερωθούν για τις αλλαγές και τις νέες τάσεις που φέρνει στην Εφοδιαστική Αλυσίδα η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Το 2-ήμερο οn-line συνέδριο διακρίθηκε για την φρεσκάδα που έφεραν τα νέα πρόσωπα εφόσον συναντήθηκαν οι μέντορες της logistics αγοράς με τους μελλοντικούς ηγέτες των logistics.

To event διακρίθηκε για την άρτια διοργάνωση, τη μεγάλη συμμετοχή περισσοτέρων από 180 διευθυντικών στελεχών, τις 12 ενδιαφέρουσες ομιλίες και τους 20 επιλεγμένους πανελίστες logisticians, παρόχους υπηρεσιών ή λύσεων και συμβούλους.

Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή και η παρουσίαση του keynote speaker Marko Kovacevic, Managing Director του Digital Supply Chain Institute της Νέας Υόρκης, διακεκριμένου strategist στον μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση των Ε.Α.

Το συνέδριο κινήθηκε σε 3 βασικούς πυλώνες

-2021: Ένα νέο περιβάλλον διαμορφώθηκε στα logistics (new customer demand 2021, new restrictions, new entries, new models).

-Tα νέα μοντέλα στα logistics και πως αυτά υποστηρίζουν το σημερινό νέο περιβάλλον.

-Όλες τις τεχνολογικές λύσεις που βλέπουμε σε εφαρμογή σήμερα στο πλήρες φάσμα της εφοδιαστικής,   αλλά και όσες  πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον.

Αναμφισβήτητα η ψηφιοποίηση έχει εισβάλει απλοποιώντας ήδη την πλειονότητα των οικονομικών κλάδων. Το συνέδριο έδειξε πόσο απαραίτητη και αισθητή έχει γίνει και στον κλάδο των logistics.

Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχει το Logistics 4.0 είναι εξαιρετικές και διαρκώς αυξάνονται καθώς οι ρυθμοί της τεχνολογίας είναι ταχύτατοι.

Η εποχή της πανδημίας διαμόρφωσε ένα νέο περιβάλλον, αλλάζοντας τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητες των πελατών, δημιουργώντας νέους περιορισμούς και όλα αυτά με τη σειρά τους κατέληξαν σε  νέα μοντέλα λειτουργίας.

Οι ομιλητές και οι πάροχοι λύσεων παρουσίασαν κατάλληλες λύσεις για κάθε πρόκληση  που δημιουργείται σήμερα από το υπερ-ανταγωνιστικό omni-channel περιβάλλον και παρουσίασε πώς όταν τα τεχνολογικά εργαλεία είναι βέλτιστα  αξιοποιημένα, οδηγούν σε μία εφοδιαστική αλυσίδα ευκίνητη (agile), βιώσιμη, (sustainable) ευέλικτη, με βλέμμα στον πελάτη (customer oriented).

Στη συνέχεια αναδείχθηκε η σημασία της βελτιστοποίσης των back-end επιχειρησιακών λειτουργιών logistics, warehousing, digital procurement & vendor management ώστε οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην εποχή του “physical+digital” connected world και του omni channel.

Όσο η αυτοματοποίηση, τα bots, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ΙοΤs μειώνουν τους χρόνους σχεδιασμού και τα cycle times των προμηθευτών, αναγκάζουν τα logistics σε αναπροσαρμογές ώστε γίνονται περισσότερο ευέλικτα, προβλεπτικά και ταχύτατα στην κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων των καταναλωτών.

«Σήμερα το γρήγορο ψάρι τρώει το αργό», χαρακτηριστικά ακούστηκε στο συνέδριο, όπως και ότι οι 3 καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας μίας εφοδιαστικής αλυσίδας είναι «ταχύτητα, ταχύτητα, ταχύτητα».

Για πρώτη φορά ο κορυφαίος keynote speaker σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας, Marko Kovacevic, Managing Director του Digital Supply Chain Institute της Νέας Υόρκης, παρουσίασε στο ελληνικό κοινό τις απαιτήσεις και τις δράσεις του “New Customer” B2C και B2B, που διαφέρει στην λήψη αποφάσεων και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Στα Discussion panel συμμετείχαν τα παρακάτω κορυφαία στελέχη του κλάδου που εστίασαν στα νέα logistics επιχειρηματικά μοντέλα και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού.

Οι κ.κ. Δαμιανός Αθανασιάδης, Supply Chain Lead Italy GSK Consumer Healthcare της GLAXONSMITHKLINE, Νίκος Δημόγλου, Logistics Manager Greece & Cyprus της UPFIELD, Γιάννης Παναγούλης, Εμπορικός Διευθυντής της ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, Λυκούργος Μανωλιάδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ, Στάθης Μπελιώτης, Warehouse Manager της LENIDI, Παναγιώτης Οταπασίδης, Logistics Manager της ISOMAT, Φιλιώ Σουσάνη, Supply Chain Optimization Manager της ADIDAS, Αλέξανδρος Ανδρεούλης, Logistics Manager της ZTE Telecommunications, Νικόλαος Βογιατζόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS, Νέλλη Ιωακειμοπούλου, Chief operating officer της SONEL, Τάσος Πατσιλινάκος, Commercial Director Supply Chain WMS της ENTERSOFT, Γεώργιος Σγούρας, Group Planning Team Leader της KLEEMANN, Χρήστος Βαφειάδης, Διευθυντής Πωλήσεων της ΖΗΝΩΝ του ΟΜΙΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Ορέστης Ευθυμίου, Automation Systems Manager της TRADE LOGISTICS FOURLIS GROUP, Κωνσταντίνος Παζάλος, Director, Innovation & Analytics της WITSIDE, Ειρήνη Παπαπέτρου, Sales & Corporate Marketing της EKOL LOGISTICS, Γιάννης Σαμολαδάς, Supply chain insurance specialist, Founder of IRM – insurable risk management της TRUCK AND CARGO INSURANCE.

The post Διεξήχθη το συνέδριο Logistics 4.0 II: Technology forum in Supply Chain appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα