Διεθνής έρευνα κατά της Uber και των μεθόδων της, ώστε να επιβληθεί στην αγορά των ταξί

Η εταιρεία Uber βρέθηκε χθες, Κυριακή στο επίκεντρο δημοσιευμάτων, τα οποία την εμπλέκουν σε υποθέσεις παραβίασης της νομοθεσίας κρατών, στα οποία δραστηριοποιείται ή προσπάθησε να δραστηριοποιηθεί.

«Δεν έχουμε δικαιολογήσει και δεν αναζητούμε δικαιολογίες για τις συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις τρέχουσες αρχές μας ως εταιρεία», επεσήμανε η Τζιλ Χέιζελμπέικερ, αντιπρόεδρος της Uber

αρμόδια για το Μάρκετινγκ και τις Δημόσιες Σχέσεις, σε ανακοίνωσή της.

«Ζητάμε από το κοινό να μας κρίνει από τα όσα κάναμε τα πέντε τελευταία χρόνια και από τα όσα θα κάνουμε τα επόμενα», πρόσθεσε.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian έλαβε από ανώνυμη πηγή και μοιράστηκε με τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και τα 42 ΜΜΕ – εταίρους της περίπου 124.000 έγγραφα που χρονολογούνται από το 2013 ως το 2017, μεταξύ των οποίων SMS και mail στελεχών της Uber, καθώς και παρουσιάσεις, σημειώσεις και τιμολόγια.

Former EU digital chief secretly helped Uber lobby Dutch PM, #UberFiles leak suggests https://t.co/aYzlWSlQ5G

— The Guardian (@guardian) July 11, 2022

Χθες, Κυριακή πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους η Washington Post, η Le Monde και το BBC) δημοσίευσαν τα πρώτα τους άρθρα για το, όπως υποστηρίζουν, σκάνδαλο, βασιζόμενα στα Uber Files.

Massive data leak reveals how top politicians secretly helped Uber in its bid to disrupt the taxi market in European cities https://t.co/VQtllK7e3q

BBC Breaking News (@BBCBreaking) July 10, 2022

Σε αυτά παρουσιάζουν κάποιες πρακτικές της Uber στη διάρκεια των ετών της γρήγορης επέκτασης της εταιρείας, αλλά και σε μια περίοδο που βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών αντιπαραθέσεων, κυρίως με εταιρείες ταξί σε διάφορες πόλεις, από το Παρίσι ως το Γιοχάνσεμπουργκ.

«Η εταιρεία παραβίασε τη νομοθεσία, παραπλάνησε τις ρυθμιστικές αρχές και άσκησε μυστικά πίεση σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο», αναφέρει, στην εισαγωγή του, το άρθρο του Guardian.

The post Διεθνής έρευνα κατά της Uber και των μεθόδων της, ώστε να επιβληθεί στην αγορά των ταξί appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα