Διαγωνισμός για την αγορά 62 ηλεκτρικών τρένων μικρών αποστάσεων στη Ρουμανία

Σε διαγωνισμό για την αγορά 62 ηλεκτρικών τρένων μικρών αποστάσεων, για να αντικαταστήσουν τις παλιές μηχανές ντίζελ, προχωρά η Ρουμανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας Sorin Grindeanu, το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας 3 – 4 Λέου Ρουμανίας (πλην ΦΠΑ) και περιλαμβάνει την επισκευή και τη συντήρηση των τρένων.

«Ξεκινά ο διαγωνισμός για την αγορά 62 ηλεκτρικών τρένων μικρών αποστάσεων! Σήμερα, η Αρχή για τη Σιδηροδρομική Μεταρρύθμιση (ARF) έστειλε την πολυαναμενόμενη προκήρυξη συμμετοχής προς δημοσίευση. Το γεγονός αποτελεί ένα ακόμη βήμα

προς τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών για ταξίδια με τρένο στη Ρουμανία σε δρομολόγια προαστιακού κοντά σε μεγάλες πόλεις», σημείωσε ο Ρουμάνος υπουργός.

Όπως είπε ο Grindeanu, η αγορά του σιδηροδρομικού υλικού θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια:

Η 1η παρτίδα θα καλύψει τα ανατολικά και περιλαμβάνει 20 τρένα που θα εξυπηρετούν τους δήμους Βουκουρεστίου, Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau, Iasi και Suceava.

Η 2η παρτίδα θα καλύψει τα κεντρικά και δυτικά και περιλαμβάνει 23 τρένα που θα εξυπηρετούν τους δήμους Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrita, Cluj Napoca, Arad, Timisoara και Resita.

Η 3η παρτίδα θα καλύψει τα νότια και περιλαμβάνει 19 τρένα που θα εξυπηρετούν Βουκουρέστι, Ploiesti, Brasov, Constanta και Alexandria. Τα τρένα αυτής της παρτίδας θα εξασφαλίσουν επίσης συνδέσεις με τα θέρετρα στην κοιλάδα Prahova, μια κορυφαία τουριστική περιοχή της Ρουμανίας.

Βάσω Βεγ.

The post Διαγωνισμός για την αγορά 62 ηλεκτρικών τρένων μικρών αποστάσεων στη Ρουμανία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα