Διαδικασία πτώχευσης για την Air Berlin, έπειτα από την απώλεια υποστήριξης της Etihad

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Air Berlin ανακοίνωσε, σήμερα, ότι ζήτησε την εκκίνηση διαδικασίας πτώχευσης, μετά την απόφαση της Etihad Airways και μεγάλου μετόχου της να μην την υποστηρίξει οικονομικά.

«Η κυβέρνηση, η Lufthansa και άλλοι εταίροι υποστηρίζουν την Air Berlin στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης

και τα αεροσκάφη της θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την πλευρά της, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Air Berlin, με αντικείμενο την εξαγορά δραστηριοτήτων της εταιρείας , «πράγμα που θα επιτρέψει την πρόσληψη προσωπικού».

Η γερμανική κυβέρνηση που πιθανότατα θα ζημιωθεί από την εξέλιξη, ενόψει των γενικών εκλογών του επόμενου μήνα, παρενέβη για να παράσχει ένα δάνειο-γέφυρα, ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Air Berlin, ώστε να τη διατηρήσει “εν ζωή” στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 8000 εργαζόμενους και χωρίς το δάνειο, θα είχε καθηλωμένα τα αεροσκάφη της στο έδαφος, σύμφωνα με το Βερολίνο.

Η Air Berlin πιέζεται από τα υψηλά κόστη και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από αεροπορικές χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία βάσει αριθμού επιβατών. Η Ryanair επιχειρεί επιθετική επέκταση στη Γερμανία. Εκπρόσωπος της τελευταίας ανέφερε πως τυχόν συμφωνία της Air Berlin για εξαγορά δραστηριοτήτων από την Lufhtansa, θα συνιστά παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της Γερμανίας, αλλά και της ΕΕ.

“Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εταιρεία, τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας, δεδομένης της κατάστασης”, δήλωσε ο CEO της Air Berlin, Thomas Winkelmann, που βρίσκεται στο πόστο του, εδώ και περίπου έξι μήνες.

The post Διαδικασία πτώχευσης για την Air Berlin, έπειτα από την απώλεια υποστήριξης της Etihad appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα