Δεν αναμένονται νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Οι διαβεβαιώσεις του Χρ. Σπίρτζη

Δεν θα προχωρήσουν, εκ νέου, σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Σωματείου Δ. Τσερμενίδης.

Ο κ. Τσερμενίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα, όπως είπε, για τους εργαζόμενους από την εκχώρηση μέρους του έργου του ΟΑΣΘ

στα ΚΤΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών και ότι θα συσταθούν κοινές επιτροπές με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

“Όπως είχαμε πει, δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε για τις εργασιακές σχέσεις ούτε για τους εργαζομένους, ούτε για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες. Δεν είναι θέματα που συζητούνται από αυτή την κυβέρνηση. Είναι αδιαπραγμάτευτα.

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουμε τις κοινές επιτροπές από τους Δημόσιους Αστικούς Οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων και τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός για να εξυπηρετούνται με το βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στον ΑΣΥΘ, με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο, για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν.

Έτσι και αλλιώς, οι προβλέψεις του νόμου που αποϊδιωτικοποιείται ο ΟΑΣΘ και ιδρύεται ο ΑΣΥΘ ισχύουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μία άλλη κατεύθυνση από αυτή που ήδη έχουμε πει”, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.

The post Δεν αναμένονται νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Οι διαβεβαιώσεις του Χρ. Σπίρτζη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα