Αμετακίνητοι οι ναυτεργάτες: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

Στην κήρυξη και πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης στις 3 Σεπτεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης, προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Σήμερα, διεξήχθη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, η οποία επικύρωσε την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.

Εάν και παραβρέθηκε στο χώρο της συνεδρίασης ο πρόεδρος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) Μ. Σακέλλης, τελικά αποχώρησε και δεν μίλησε στην εκτελεστική επιτροπή.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ,

“η αρνητική, μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων «καλοθελητών» για την δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας, προκάλεσαν και πυροδότησαν έντονη οργή όλων των ναυτεργατών”.

Η ΠΝΟ έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, αυξήσεις 5% στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2018, με τους ακτοπλόους να αντιπροτείνουν 1%, με το επιχείρημα ότι τα τελευταία 8 χρόνια οι ναυτικοί δεν έχουν υποστεί καμία μείωση, όπως συνέβη σε άλλους κλάδους.

Σύμφωνα με τους ακτοπλόους (ΣΕΕΝ), από την απεργία θα εγκλωβιστούν 180.000 επιβάτες, 50.000 ΙΧ οχήματα και 3.000 φορτηγά.

The post Αμετακίνητοι οι ναυτεργάτες: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα