Χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ στην Trenitalia από το ιταλικό δημόσιο για νέα τρένα

Ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας της Ιταλίας, η Trenitalia θα εισαγάγει 7 νέα τρένα διπλής λειτουργίας (ηλεκτρικά και υδρογόνου) στη Νότια Ιταλία, καθώς και 70 νέα οχήματα για νυχτερινές υπηρεσίες που εξυπηρετούν τη Σικελία.

Ο υπουργός Βιώσιμων Υποδομών και Κινητικότητας της Ιταλίας, κ. Enrico Giovannini δήλωσε ότι θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ στην Trenitalia για την αγορά των νέων τρένων, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία

από το 2024.

Τα νέα τρένα θα αντικαταστήσουν ρυπογόνα τρένα, θα βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών και θα μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σιδηροδρόμου, συμπεριλαμβανομένης της ηχορύπανσης.

Τα νέα τρένα αποτελούν μέρος του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» της Ιταλίας.

«Η βελτίωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών στις νότιες περιοχές είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι της δέσμευσης του υπουργείου για την επανεκκίνηση του Νότου», δήλωσε ο Giovannini, τονίζοντας ότι στόχος είναι να ενθαρρυνθεί η μείωση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων προς όφελος των σιδηροδρομικών ταξιδιών για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Β. Βεγ. 

The post Χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ στην Trenitalia από το ιταλικό δημόσιο για νέα τρένα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα