Μπαράζ απολύσεων από American Airlines και United, λίγο πριν την εκπνοή της κρατικής ενίσχυσης

Σε προσωρινή αργία 32.000 εργαζομένων ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι American Airlines και United Airlines, μετά την αδυναμία εύρεσης λύσης από την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για ένα νέο “πακέτο” ανακούφισης κατά του Covid-19 προς τις αεροπορικές.

Ο CEO της American Airlines, Doug Parker, δήλωσε ότι εάν η Ουάσιγκτον συνάψει συμφωνία με 25 δισ. δολ. για τις αεροπορικές

«τις επόμενες ημέρες», η εταιρεία θα πάρει πίσω την απόφασή της, επιστρέφοντας 19.000 εργαζόμενους στις θέσεις τους.

Ο ίδιος τόνισε ότι μια 6μηνη παράταση της κρατικής χρηματοδότησης στο κομμάτι της μισθοδοσίας, θα ήταν αρκετή για να ξεπεράσει η βιομηχανία την κρίση του κορωνοϊού.

Αντίστοιχη η κίνηση και της United, η οποία έδωσε άδεια άνευ αποδοχών σε 13.000 εργαζομένους της, η οποία ωστόσο τόνισε σε Τράμπ και Κογκρέσο ότι εάν εγκριθεί η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους, τότε θα αναιρέσει άμεσα την απόφασή της.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, οι κινήσεις των δύο εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της χώρας αντιπροσωπεύουν το πρώτο -και πιθανότατα το μεγαλύτερο μέρος- των ακούσιων περικοπών θέσεων εργασίας που θα σημειωθούν στον κλάδο τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, εργαζόμενοι και στελέχη των αεροπορικών έλαβαν μέρος, μέσα στην εβδομάδα, σε μια μαραθώνια συνάντηση διάρκειας 11 ωρών, στο Κογκρέσο με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τράμπ, με στόχο να τους πείσουν για ένα νέο «πακέτο» κρατικής βοήθειας.

Β.Β.

The post Μπαράζ απολύσεων από American Airlines και United, λίγο πριν την εκπνοή της κρατικής ενίσχυσης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα