Αθ. Κοτταράς: Στον “αέρα” ως τον Ιανουάριο ο διαγωνισμός για την παραγωγή ενέργειας από την επιβράδυνση συρμών

Μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο εντός του Ιανουαρίου του 2024 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την επιβράδυνση των συρμών του μετρό, τόνισε ο Αθανάσιος Κοτταράς, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, μιλώντας στο πάνελ “Ο δρόμος για τις βιώσιμες υποδομές”, στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit.

«Τα μέσα μας είναι ηλεκτρικά και τα πιο φιλικά στο περιβάλλον, αλλά δεν μένουμε εκεί και ετοιμάζουμε ενέργειες για να μειώσουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα», ανέφερε

ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, εκτιμώντας πως η εξοικονόμηση από αυτά τα συστήματα μπορεί να ξεπεράσει και το 20%.

«Επιπρόσθετα, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και την παραγωγή ενέργειας, με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών. Σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο εγκαθιστούμε φωτοβολταϊκά συστήματα στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό και ετοιμάζουμε μελέτες για άλλα έργα.

Ακόμη, αλλάζουμε τον φωτισμό στους σταθμούς με LED, και συμμετέχουμε στο πρόγραμμα “Ηλέκτρα” για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων», κατέληξε ο κ. Κοτταράς.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επιβατικής κίνησης, αλλά και στη δοκιμή συστημάτων κινητής τηλεφωνίας 5G σε τμήματα του μετρό.

Το άρθρο Αθ. Κοτταράς: Στον “αέρα” ως τον Ιανουάριο ο διαγωνισμός για την παραγωγή ενέργειας από την επιβράδυνση συρμών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ath-kottaras-ston-aera-os-ton-ianouario-o-diagonismos-gia-tin-paragogi-energeias-apo-tin-epivradynsi-syrmon.htm
Τυχαία Θέματα