“Ανοίγει” ο δρόμος για την πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

“Ανοίγει” ο δρόμος για την πρόσληψη προσωπικού, και συγκεκριμένα οδηγών και τεχνιτών, σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, προκειμένου οι εταιρείες να καλύψουν τις υπηρεσιακές τους ανάγκες.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με το άρθρο 75 του νομοσχεδίου «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών,

διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις», εξειδικεύεται ο τρόπος κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό των εταιρειών «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» και «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.», σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με συμβάσεις εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου καθώς και συμβάσεις έργου και έμμισθης εντολής.

Επίσης, τους επιτρέπεται η πλήρωση, έως την οριζόμενη ημερομηνία, θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ι.δ.α.χ. ειδικοτήτων Οδηγών και Τεχνιτών και υπό τους όρους ειδικής δοκιμαστικής υπηρεσίας ενός έτους από τον πίνακα των επιλαχόντων του διαγωνισμού της Προκήρυξης 1/2020.

Όπως τονίζεται, με την παρούσα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ αφενός να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε προσωπικό για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου και αφετέρου να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή υποστελέχωσή τους.

Άρθρο 75

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το άρθρο 75 αναφέρει τα ακόλουθα:

Προσλήψεις προσωπικού από τις εταιρείες Ομίλου Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.

Οι εταιρείες «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» και «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» προσλαμβάνουν προσωπικό, κατά την κείμενη νομοθεσία, με συμβάσεις εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου και έμμισθης εντολής.Έως τις 31.12.2023 επιτρέπεται η πλήρωση θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Οδηγών και Τεχνιτών και υπό τους όρους ειδικής δοκιμαστικής υπηρεσίας ενός (1) έτους κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του ν. 4722/2020 (Α’ 177), από τον πίνακα των επιλαχόντων του διαγωνισμού που διενεργήθηκε δυνάμει της Προκήρυξης 1/2020 του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.Έως τις 31.12.2023 επιτρέπεται στην εταιρεία «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» η σταθερή απασχόληση συνεργατών δικηγόρων με αμοιβή, το ύψος της οποίας δεν υπερβαίνει το ύψος της πάγιας περιοδικής αμοιβής βάσει της παρ. 10 του άρθρου 9 του ν. 4354/2015 (Α’ 176).

Το άρθρο “Ανοίγει” ο δρόμος για την πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα