Άνοδο εσόδων 3,8% παρουσίασαν τα ταχυδρομεία το 2021, η έκθεση της IPC

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από την International Post Corporation (IPC), οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις παγκοσμίως είδαν τα έσοδα να αυξάνονται κατά 3,8% κατά μέσο όρο το 2021, από 1,4% το 2020.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Όπως αναφέρει η IPC, καθώς η πανδημία εξελισσόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η ανάπτυξη της ταχυδρομικής βιομηχανίας οδηγήθηκε από την έντονη ζήτηση για B2C παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μετά την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, όταν ξέσπασε η πανδημία το 2020, η αύξηση

των δεμάτων συνεχίστηκε το 2021, με ορισμένες περιοχές να αναφέρουν ότι οι όγκοι αυξήθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Holger Winklbauer, Διευθύνων Σύμβουλος της IPC, σχολίασε τα αποτελέσματα: «Τα αποτελέσματα του 2021 δείχνουν την ανθεκτικότητα του ταχυδρομικού τομέα και την ικανότητά του να στηρίζεται στην αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ωστόσο, η πίεση του κόστους στην αγορά παράδοσης δεμάτων παραμένει υψηλή, εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Ορισμένες περιοχές στην Ευρώπη ανέφεραν μείωση του όγκου των εισερχόμενων πακέτων ηλεκτρονικού εμπορίου διεθνούς εμπορίου το δεύτερο εξάμηνο του 2021, καθώς οι απαλλαγές από τον ΦΠΑ για αγαθά χαμηλής αξίας καταργήθηκαν στην ΕΕ τον Ιούλιο.

Η οικονομική κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιθανό να επηρεάσουν περαιτέρω τους όγκους».

The post Άνοδο εσόδων 3,8% παρουσίασαν τα ταχυδρομεία το 2021, η έκθεση της IPC appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα