Ανατροπή στον διαγωνισμό της ΥΠΑ για το Data Link Services. Το έργο από την Space Hellas «πάει» στην SSA

Ανατροπή στον διαγωνισμό της ΥΠΑ για το σύστημα Data Link Services (εγκατάσταση συστήματος παροχής υπηρεσιών ζεύξης δεδομένων αεροναυτιλίας).

To έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5,58 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), «μεταφέρεται» στην SSA, η οποία κατέθεσε ένσταση, η οποία και έγινε αποδεκτή κατά του αρχικού μειοδότη, την Space Hellas.

To τεχνικό αντικείμενο του έργου

Το υπό προμήθεια

σύστημα DLS θα είναι μοντέλου «C», πολλαπλής συχνότητας (Model C multiple frequency – Model C-MF), όπως περιγράφεται στον στρατηγικό σχεδιασμό για την παροχή υπηρεσιών ζεύξης δεδομένων αεροναυτιλίας (Data Link Services – DLS) του διαχειριστή ανάπτυξης του προγράμματος SESAR (SESAR Deployment Manager).

Το σύστημα DLS θα υποστηρίζει:

-τουλάχιστον δύο VDL2 συχνότητες για εκπομπή και λήψη των ελάχιστα απαιτούμενων μηνυμάτων DLS (DLIC του application CM και ACM, ACL, AMC του application CPDLC) σύμφωνα με την προδιαγραφή Eurocontrol σε Data Link Services μεταξύ αεροσκαφών, σε ύψος FL285 και άνω, και των κέντρων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της ΥΠΑ.

-το Κοινό Κανάλι Σηματοδότησης (Common Signaling Channel – CSC).

Το σύστημα DLS θα περιλαμβάνει τον παρακάτω λειτουργικό εξοπλισμό: Σταθμό VGS τύπου Model C-MF, δρομολογητές ATN εδάφους-αέρος και εδάφους-εδάφους, διεπαφή με επεξεργαστή συστήματος δεδομένων ACARS, κεντρική μονάδα διαχείρισης VHF, σύστημα παρακολούθησης απόδοσης (Performance Monitoring System), σύστημα επιτήρησης (System supervision), λοιπός δικτυακό ή άλλος εξοπλισμό υλικού για τη διασύνδεση των ανωτέρω στοιχείων για την υλοποίηση όλου του συστήματος DLS, καθώς και τα απαιτούμενα ικριώματα για κάθε θέση εγκατάστασης.

Το άρθρο Ανατροπή στον διαγωνισμό της ΥΠΑ για το Data Link Services. Το έργο από την Space Hellas «πάει» στην SSA εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα