Ανακαινίζεται η σιδηροδρομική γραμμή Στρυμόνας – Προμαχώνας

Την ένταξη της πράξης, με τίτλο “Εργασίες ανακαίνισης του τμήματος γραμμής Στρυμόνα – Προμαχώνα από Χ.Σ.2+500γρ. Στρυμόνα – Προμαχώνα (έξοδος Σ.Σ. Στρυμόνα προς Προμαχώνα) έως Χ.Σ.14+000γρ. Στρυμόνα – Προμαχώνα (έξοδος Σ.Σ. Προμαχώνα προς Ελληνοβουλγαρικά σύνορα)” στον άξονα προτεραιότητας «Σιδηροδρομικό Δίκτυο» αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το παρόν έργο αποσκοπεί στη βαριά συντήρηση – ανακαίνιση της εν λόγω γραμμής 15 χλμ.,

που δεν έχει ανακαινισθεί από παλαιότερες εργολαβίες.

Στο τμήμα αυτό συμπεριλαμβάνεται ο σταθμός Προμαχώνα, στον οποίο θα ανακαινισθεί μόνο η κύρια γραμμή, ενώ δεν υπάρχουν ενδιάμεσες στάσεις.

Η αναβάθμιση στο υπόψη τμήμα επιτυγχάνεται με την πλήρη ανακαίνιση της επιδομής του (στρωτήρες, σιδηροτροχιές, σκύρα κ.λ.π.), την πλήρη αφαίρεση του υπάρχοντος έρματος και την πλήρωσή του με στρώση υποστρώματος επιδομής και σκυρόστρωση σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη.

Το έργο θα κατασκευαστεί εντός των ορίων απαλλοτρίωσης του Ο.Σ.Ε. Προβλέπεται αντικατάσταση των υλικών επιδομής (μεταλλικοί στρωτήρες με σιδηροτροχιές S33) με υλικά καλύτερων προδιαγραφών, δηλαδή με διμερείς στρωτήρες από σκυρόδεμα, ελαστικούς συνδέσμους NABLA, σιδηροτροχιές UIC 54 και σκύρα κατηγορίας Κ2, που θα διαθέσει ο ΟΣΕ. Το έργο ανέρχεται στα 7,4 εκατ. ευρώ.

The post Ανακαινίζεται η σιδηροδρομική γραμμή Στρυμόνας – Προμαχώνας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα