Αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Αρώνης από την Alpha Bank

Αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιώργος Αρώνης από την Alpha Bank, αντικαθιστώντας τον καθηγητή Δημήτρη Δημητρίου.

Ο κ. Αρώνης αποχωρεί από την θέση του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος – Retail and Wholesale Banking της Alpha Bank.

Ο

κ. Αρώνης ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΒΝ ΑΜRO στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εν συνεχεία, πριν πάει στην Alpha, εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα.

Από το 9μελές διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου της Αθήνας, πέρα από τον πρώην πρόεδρο Δ. Δημητρίου, πρόκειται να αντικατασταθούν και οι κ.κ. Π. Παυλόπουλος, Ν. Πρωτονοτάριος και Σ. Παπακωνσταντίνου.

Ο νέος πρόεδρος αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια δύσκολη περίοδο για το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς η πανδημία του Covid – 19 έχει επιδράσει αρνητικά στα μεγέθη του αεροδρομίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, τους πρώτους έξι μήνες του 2020, η κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας ανήλθε στο επίπεδο των 3,9 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,4% σε σχέση με το 2019. Αυτό σημαίνει ότι και τα έσοδα του 2020 έχουν υποστεί σημαντική καθίζηση.

Τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2016 και έπειτα, το αεροδρόμιο της Αθήνας σημείωνε διαδοχικά ρεκόρ στην επιβατική κίνηση.

Φώτης Φωτεινός 

The post Αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Αρώνης από την Alpha Bank appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα