Αυξάνει εκ νέου τα διόδια η Διώρυγα του Σουέζ από τον Ιανουάριο του 2023

Σε αύξηση των τελών διέλευσης στη Διώρυγα του Σουέζ θα προχωρήσει, από τον Ιανουάριο του 2023, η Αρχή Διαχείρισης της Διώρυγας.

Όπως ανακοινώθηκε, τα διόδια θα αυξηθούν κατά 15% για όλους τους τύπους πλοίων, πλην των πλοίων ξηρού χύδην φορτίου και των κρουαζιερόπλοιων για τα οποία θα υπάρξει αύξηση 10%.

Δικαιολογώντας την αύξηση των τελών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αρχής, Osama

Rabiee, είπε ότι η ευέλικτη στρατηγική τιμολόγησης υπαγορεύεται από αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στην παγκόσμια οικονομία.

«Τα αυξημένα διόδια διέλευσης έρχονται υπό το φως της ενημέρωσης της Αρχής για όλες τις αλλαγές της αγοράς στις θαλάσσιες μεταφορές που παρακολουθούν τις συνεχώς αυξανόμενες ημερήσιες τιμές ναύλωσης για τους περισσότερους τύπους πλοίων που έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα, και η πρόβλεψη για το επόμενο έτος δείχνει μια συνέχιση αυτής της ανόδου», εξήγησε ο Rabiee.

Ο Rabiee επεσήμανε τον αντίκτυπο που έχουν οι αυξημένες τιμές ενέργειας στην εξίσωση του υπολογισμού των διοδίων, όπου η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου πάνω από $90 το βαρέλι και η αύξηση των μέσων τιμών LNG πάνω από $30 ανά εκατομμύριο θερμικές μονάδες, οδήγησαν σε αύξηση των μέσων τιμών για τα πλοία που διέρχονται από τη διώρυγα του Σουέζ εν συγκρίσει με άλλες εναλλακτικές διαδρομές.

«Οι παράγοντες αυτοί έχουν αυξήσει το λειτουργικό κόστος και το κόστος των υπηρεσιών πλοήγησης που παρέχει το κανάλι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πάντως, η Αρχή εκτιμά ότι τα ετήσια έσοδά της θα αυξηθούν κατά 700 εκατ. δολ. μετά και την εφαρμογή των νέων τελών το επόμενο έτος.

The post Αυξάνει εκ νέου τα διόδια η Διώρυγα του Σουέζ από τον Ιανουάριο του 2023 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα