Αίτηση πτώχευσης ετοιμάζεται να καταθέσει η αμερικανική Hertz Global Holdings

Αίτηση πτώχευσης ετοιμάζεται να υποβάλει η Hertz Global Holdings Inc., εάν αποτύχει να διευθετήσει εκ νέου το χρέος της και δεν μπορέσει να λάβει από τους δανειστές της μια περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται σε συνομιλίες με ορισμένους από τους πιστωτές της για το πώς

να μειώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις της αποφεύγοντας την χρεοκοπία, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, με την Hertz να ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Bloomberg, η Hertz ενδεχομένως να καταθέσει την αίτηση πτώχευσης το απόγευμα της Δευτέρας, αν και η Τρίτη θεωρείται πιο πιθανή ημέρα εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Να σημειωθεί ότι, η υπαγωγή στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα θα επέτρεπε στην Hertz να παραμείνει σε λειτουργία, ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Τέλος, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία επέκτεινε τον κατάλογο των συμβούλων της συμπεριλαμβάνοντας την FTI Consulting Inc., η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις αναδιάρθρωσης και πτώχευσης εταιρειών.

Το χρονικό της «κατάρρευσης»

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που συνδέονται με το ξέσπασμα του Covid-19 και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση «σφυροκόπησαν» τα έσοδα της επιχείρησης ενοικίασης αυτοκινήτων.

Επίσης, δεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο πακέτο διάσωσης, ύψους 50 δισ. δολ., της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ξεκίνησε τις απολύσεις εργαζομένων, με στόχο τον περιορισμό της απώλειας μετρητών.

Η Hertz, αρχικά γνωστή ως Rent-a-Car Inc., ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1918 και έως τον περασμένο Φεβρουάριο λειτουργούσε σε 12.400 τοποθεσίες παγκοσμίως.

The post Αίτηση πτώχευσης ετοιμάζεται να καταθέσει η αμερικανική Hertz Global Holdings appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα