Αισιοδοξία Intrakat ότι θα προχωρήσουν τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ

Την αισιοδοξία του ότι θα προχωρήσουν τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ εξέφρασε χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του metaforespress.gr, o αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου.

«Θεωρώ ότι θα προχωρήσουν τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ μετά τις εκλογές, αυτή είναι η εκτίμησή μου», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ αφορούν

τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, ύψους 477 εκατ., του Λαυρίου, ύψους 391 εκατ., της Ραφήνας, ύψους 309 εκατ. και του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, ύψους 53,5 εκατ., με το σιδηροδρομικό δίκτυο, την κατασκευή της νέας γραμμής Θεσσαλονίκη – Τοξότες, ύψους 1,68 δις. και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο, ύψους 1,07 δις.

Αρχικό ενδιαφέρον για την κατασκευή τους έχουν επιδείξει οι κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ – Mυτιληναίος και ΑΒΑΞALSTOM.

Με βάση τις αρχικές εξαγγελίες, την παρούσα περίοδο επρόκειτο να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές ή τουλάχιστον να ωριμάζουν οι συνθήκες για την κατάθεσή τους.

Ωστόσο, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τις διοικητικές αλλαγές στην ΕΡΓΟΣΕ τα νέα έργα έχουν «παγώσει», καθώς απόλυτη προτεραιότητα δίνεται στις υφιστάμενες συμβάσεις.

Φ. Φωτ.    

Το άρθρο Αισιοδοξία Intrakat ότι θα προχωρήσουν τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου της ΕΡΓΟΣΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα