Αεροπορική και κατασκευαστική εταιρεία «προσθαλασσώνονται» στο λιμάνι Ηρακλείου

Μετά τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, στα οποία εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίησή τους, ακολουθεί το λιμάνι του Ηρακλείου.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στον Οργανισμό έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις αρχικού ενδιαφέροντος έχουν οριστεί στις 30 Ιουλίου.

Όπως αποκάλυψε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, ο διευθυντής στρατηγικών επενδύσεων της Goldair, Βασίλης Μαγκλάρας η εταιρεία θα διεκδικήσει το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ποιοι άλλοι αναμένεται να «κατέβουν» στο διαγωνισμό; Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, ο όμιλος επιχειρήσεων IO GR, στον οποίο ανήκει η SKY express, η οποία έχει έδρα την Κρήτη, εκτιμάται ότι θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Μάλιστα, στην αγορά φημολογείται ότι θα συστήσει κοινοπρακτικό σχήμα με κατασκευαστική εταιρεία.

Για να δούμε…

The post Αεροπορική και κατασκευαστική εταιρεία «προσθαλασσώνονται» στο λιμάνι Ηρακλείου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα