United και Delta ακυρώνουν πτήσεις παραμονή Χριστουγέννων, ελλείψει πληρωμάτων λόγω της Omicron

Η United Airlines και η Delta Air Lines ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς τα πληρώματά τους βρίσκονται εκτός εργασιακών καθηκόντων λόγω Covid.

«Η άνοδος των κρουσμάτων Omicron αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία μας», ανέφερε εκπρόσωπος της

United.

«Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε ορισμένες πτήσεις και ειδοποιούμε τους επηρεαζόμενους πελάτες πριν έρθουν στο αεροδρόμιο», συμπλήρωσε.

Η Delta από την πλευρά της ανέφερε ότι «εξάντλησε όλες τις επιλογές και τους πόρους» που διέθετε, συμπεριλαμβανομένων «αναδρομολογήσεων» και «αντικαταστάσεων αεροσκαφών και πληρωμάτων», προτού αναγκαστεί να ακυρώσει τις πτήσεις που θα εκτελούνταν σήμερα.

Επικαλέστηκε τις προβλέψεις για κακοκαιρία και την έξαρση της πανδημίας που αποδίδεται στην παραλλαγή Omicron, που πλέον χαρακτηρίζεται κυρίαρχη στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι, η United, η οποία εδρεύει στο Σικάγο, ακύρωσε 120 πτήσεις, ενώ η Delta, η οποία έχει την έδρα της στην Ατλάντα, ακύρωσε περί τις 90.

Και οι δύο αεροπορικές διαβεβαίωσαν ότι καταβάλλουν προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τους επιβάτες οι οποίοι είχαν κλείσει εισιτήρια σε αυτές, ώστε να μην πάνε μάταια στα αεροδρόμια ούτε να αποκλειστούν.

The post United και Delta ακυρώνουν πτήσεις παραμονή Χριστουγέννων, ελλείψει πληρωμάτων λόγω της Omicron appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα