To 10% της εταιρείας ταχυμεταφορών ZTO Express αποκτά η Alibaba

Ποσοστό στην εταιρεία ταχυμεταφορών ZTO Express αποκτά η κινεζική Alibaba, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, από κοινού με την θυγατρική του που δραστηριοποιείται στον κλάδο των logistics

Cainiao Network, θα καταβάλλουν το ποσό των 1,38 δισ. δολαρίων για ποσοστό περίπου 10% της ZTO, αναφέρουν πηγές στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Alibaba αύξησε την συμμετοχή της στην Cainiao, από 47% σε 51%, με κόστος 807 εκατ. δολ.

Όπως αναφέρουν οι FT, οι εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίες ελέγχουν το τελευταίο σκέλος της παράδοσης δεμάτων, έχουν αναπτυχθεί εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, μετατρέποντας συχνά τους ιδιοκτήτες τους σε δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με την Alibaba, η επένδυση στην ZTO θα επιτρέψει στις Cainiao και ZTO να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, μεταμορφώνοντας την βιομηχανία εφοδιαστικής αλυσίδας της Κίνας.

Ο Daniel Zhang, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alibaba και πρόεδρος της Cainiao Network, δήλωσε «Η ZTO υπήρξε σημαντικός εταίρος του ομίλου Alibaba και της Cainiao Network στην ανάπτυξη της νέας ψηφιακής οικονομίας.

Αυτή η στρατηγική επένδυση θα ενισχύσει τις συνεργίες στις επιχειρήσεις μας για να δημιουργήσει νέα αξία και βελτιωμένη εμπειρία για τους εμπόρους και τους καταναλωτές».

The post To 10% της εταιρείας ταχυμεταφορών ZTO Express αποκτά η Alibaba appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα