St. Schulte, Fraport: Τα προβλήματα στις πτήσεις θα διαρκέσουν μήνες, παρά τις προσλήψεις προσωπικού

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι απίθανο να βρει λύση για την έλλειψη προσωπικού τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη Fraport, τον διαχειριστή του μεγαλύτερου αεροπορικού hub της Γερμανίας.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

«Το πρόβλημα δεν θα αμβλυνθεί στο μέλλον, παρόλο τις προσλήψεις. Το λέω πολύ ανοιχτά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Stefan Schulte, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπους στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προβλήματα λόγω της έλλειψης εργαζομένων

θα συνεχιστούν για τους επόμενους 2-3 μήνες.

Η Fraport έχει ήδη επαναπροσλάβει σχεδόν 1.000 νέους υπαλλήλους στο κομμάτι της επίγειας εξυπηρέτησης, μετά την περικοπή περίπου 4.000 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Schulte εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν θα επιλυόταν ακόμη και αν επρόκειτο να προσληφθούν μερικές εκατοντάδες νέοι υπάλληλοι ή έκτακτοι εργαζόμενοι από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στα γερμανικά αεροδρόμια άγγιξε πρόσφατα χαμηλό 7ετίας, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο Schulte ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για τους μεγάλους χρόνους αναμονής, αλλά είπε ότι η Fraport και άλλοι διαχειριστές αεροδρομίων κατελήφθησαν εξαπίνης από την ταχεία αύξηση της ζήτησης για ταξίδια και είπε ότι ήταν δύσκολο να αυξηθούν οι λειτουργίες του αεροδρομίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε περιόδους αιχμής, τα πλήθη ήταν τόσο μεγάλα όσο πριν η πανδημία του κορωνοϊού χτυπήσει τη βιομηχανία, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport προσθέτοντας ότι «Αυτό μας εξέπληξε. Εκεί παραδέχομαι ανοιχτά ότι κάναμε λάθος».

The post St. Schulte, Fraport: Τα προβλήματα στις πτήσεις θα διαρκέσουν μήνες, παρά τις προσλήψεις προσωπικού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Schulte Fraport,