O απολογισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2020 και οι στόχοι του 2021 (video)

Ένα σύντομο video με τον απολογισμό των δράσεών του για το 2020 ανήρτησε στα social media το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στον τομέα των Μεταφορών, το υπουργείο προτάσσει την σύμπραξη του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ και τα οφέλη της, όπως την προσθήκη 200 λεωφορείων των ΚΤΕΛ

σε δρομολόγια της ΟΣΥ, το διαγωνισμό για τη προμήθεια 300 λεωφορείων με leasing, τις 609 προσλήψεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, την παράδοση 3 νέων σταθμών του Μετρό και την επιστροφή του τραμ στο Σύνταγμα.

Επίσης, το υπουργείο αναφέρεται στην επίτευξη της διαλειτουργικότητας των διοδίων και την χιλιομετρική χρέωση, αλλά και στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης.

Τέλος, στον τομέα των Υποδομών, το υπουργείο προτάσσει την αναθεώρηση του νόμου 4412, τη θέσπιση των προτάσεων καινοτομίας, το πρώτο «πράσινο φως» στο Πάτρα – Πύργος, την υπογραφή της σύμβασης για το Άκτιο – Αμβρακία, τη συνέχιση του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, την παράδοση της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Αίγιο.

Για το 2021, στόχοι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η προώθηση διαγωνισμών για τα μεγάλα έργα υποδομών, η ενίσχυση της Ελλάδας ως μεταφορικού κόμβου στη ΝΑ Ευρώπη, η οδική ασφάλεια, η μεγαλύτερη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης και η βελτίωση των ΜΜΜ.

The post O απολογισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2020 και οι στόχοι του 2021 (video) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα