O ανταγωνισμός των «έξυπνων θυρίδων», μια νέα αγορά αναπτύσσεται

Τα τελευταία χρόνια η «εκρηκτική» άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει τροποποιήσει το μοντέλο λειτουργίας των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου, αλλά και των συνεργατών τους, όπως είναι π.χ. οι εταιρείες αποθήκευσης και ταχυμεταφορών.

Μια νέα «αγορά» που δημιουργήθηκε είναι των «έξυπνων θυρίδων». Εάν και στο εξωτερικό, οι «έξυπνες θυρίδες» είναι διαδεδομένες εδώ και αρκετά χρόνια, στην Ελλάδα έκαναν αισθητή την παρουσία τους σχεδόν τα τελευταία δυο χρόνια.

Εκτός

από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, όπως η DHL και η ACS, «έξυπνες θυρίδες» έχουν εγκαταστήσει κι άλλες εταιρείες, όπως η skroutz.

Δυναμική επέκταση πραγματοποιεί και η BOX NOW, η οποία – σύμφωνα με στελέχη της – έως τα τέλη του έτους θα έχει υλοποιήσει επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ.

Η BOX NOW είναι θυγατρική του Emma Capital Group, το οποίο είναι γνωστό στην Ελλάδα από τις τοποθετήσεις του στον ΟΠΑΠ, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Profarm.

Επιδίωξη της εταιρείας είναι, από τα 650 eco-friendly lockers που διαθέτει σήμερα, να φτάσει τα 1.200 πανελλαδικά έως τα τέλη του 2022.

Μάλιστα, στο πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνεται η διεκδίκηση, σε βάθος τριετίας, μεριδίου 15% της συνολικής αγοράς δεμάτων που διακινούνται από το ηλεκτρονικό εμπόριο, μια αγορά που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται στα 120 – 140 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τσέχος ιδιοκτήτης του Emma Capital Group φαίνεται ότι θεωρεί ήδη πετυχημένη την παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εξετάζει την ίδρυση θυγατρικής στην Κύπρο.

The post O ανταγωνισμός των «έξυπνων θυρίδων», μια νέα αγορά αναπτύσσεται appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα