H κοινοπραξία Γ. Πετρής ΑΤΕ – ΤΕΚΑΛ παραιτήθηκε από την προδικαστική προσφυγή για τον ΒΟΑΚ

Η κοινοπραξία Γ. Πετρής ΑΤΕ – ΤΕΚΑΛ ΑΤΕΕ παραιτήθηκε από την προδικαστική προσφυγή που είχε υποβάλλει στο διαγωνισμό για το έργο ΧανιάΗράκλειο του ΒΟΑΚ.

Το έργο αυτό, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης για περίοδο 25 ετών, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1,1 δις.

ευρώ.

Ημερομηνία κατάθεσης προσφορών έχει οριστεί η 28η Σεπτεμβρίου (από 6 Αυγούστου αρχικά).

Το έργο του ΒΟΑΚ στο τμήμα ΧανιάΗράκλειο κρίνεται ως απόλυτης προτεραιότητας και ιεράρχησης από πλευράς οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών και σπουδαιότατος στη στρατηγική μεταφορών της Κρήτης, σε συνδυασμό και με τις λοιπές σχεδιαζόμενες υποδομές μεταφορών (νέο αεροδρόμιο Καστελιού και αναβάθμιση αεροδρομίου Χανίων).

Ο δεύτερος διαγωνισμός του ΒΟΑΚ, που έχει προκηρυχθεί, αφορά το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη, το οποίο θα κατασκευαστεί ως Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορά αυτοκινητόδρομο 20 χλμ., με εκτιμώμενο κόστος 250 εκατ. ευρώ.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου περιλαμβάνει και ένα τρίτο τμήμα, από τη Νεάπολη έως τον Άγιο Νικόλαο, μήκους 14 χιλιομέτρων, το οποίο εκτιμάται ότι θα προχωρήσει ως «παραδοσιακό» δημόσιο έργο.

The post H κοινοπραξία Γ. Πετρής ΑΤΕ – ΤΕΚΑΛ παραιτήθηκε από την προδικαστική προσφυγή για τον ΒΟΑΚ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα