H ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στα διεθνή Logistics: Σήμερα 47η, το 2012 69η, το 2007 29η

Πριν από κάποια χρόνια ήταν σε καλύτερη θέση, αλλά και… χειρότερη. Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, στα διεθνή logistics, αποτυπώνεται στο δείκτη Logistics Performance Index της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σήμερα

η Ελλάδα κατατάσσεται στην 47η θέση, έναντι 69ης το 2012, αλλά και 29ης το 2007, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία.

Ο δείκτης LPI της Ελλάδας ανέρχεται σήμερα στο 3,24, έναντι 4,23 της Γερμανίας που βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ο δείκτης LPI αποτελεί το μέσο όρο 6 επιμέρους δεικτών, όπως τελωνειακές διαδικασίες, κόστη logistics, ποιότητα υποδομών, ικανότητα εντοπισμού και παρακολούθησης εμπορευμάτων, απαιτούμενος χρόνος για την άφιξη εμπορευμάτων στον προορισμό τους και ανταγωνιστικότητα του κλάδου των logistics ανά χώρα.

Η κατάταξη της Ελλάδας, που συσχετίζεται σε κάποιο βαθμό και από τις επιδόσεις του ΑΕΠ, εκτιμάται ότι θα ισχυροποιηθεί, έπειτα από την ολοκλήρωση βασικών υποδομών (αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομος, Θριάσιο Ε/Κ, κτλ.) και τις σταδιακές προσπάθειες βελτίωσης και ψηφιοποίησης των τελωνειακών και εξαγωγικών διαδικασιών.

Β. Βεγιάζη

The post H ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στα διεθνή Logistics: Σήμερα 47η, το 2012 69η, το 2007 29η appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα