H Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 15% – 40% της ITA Airways

Ο Όμιλος Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ITA Airways για την ανάληψη μεριδίου από 15% έως 40% του κεφαλαίου της νέας ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Μέσω αυτής της συμμετοχής, ο Όμιλος Lufthansa σκοπεύει να ενσωματώσει την ITA Airways στις δραστηριότητες του ομίλου,

μαζί με τις Austrian Airlines, Brussels Airlines και SWISS.

Εάν επιβεβαιωθεί η συμφωνία, ο Όμιλος Lufthansa σχεδιάζει να αναπτύξει συνέργειες, όπως η συντήρηση και η αγορά αεροσκαφών, καθώς και τη μετατροπή του αεροδρομίου Fiumicino της Ρώμης σε έναν διεθνή κόμβο.

Λαμβάνοντας υπό την «προστασία» της την ITA Airways, η Lufthansa θα «εμπόδιζε» τον κύριο ανταγωνιστή της, τον όμιλο Air FranceKLM και την Delta Air Lines να κυριαρχήσουν στην ιταλική αγορά μέσω μιας συμμαχίας με την ITA Airways.

Επιπλέον, η Ιταλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής αγορά της Lufthansa μετά τις ΗΠΑ.

Η νέα ιταλική αεροπορική εταιρεία τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Οκτωβρίου 2021, αντικαθιστώντας τη ζημιογόνο Alitalia και έκτοτε έχει δείξει σταθερά βήματα για να καθιερωθεί ως η «ναυαρχίδα» της Ιταλίας: παρήγγειλε 28 νέα αεροσκάφη Airbus, εντάχθηκε στη συμμαχία Skyteam και υπέγραψε κοινή χρήση κωδικών με πολλές αεροπορικές εταιρείες.

The post H Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 15% – 40% της ITA Airways appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα