H FedEx «τρόμαξε» τη Wall Street, «καμπανάκι» για την καταναλωτική ζήτηση του χειμώνα

Την περασμένη Παρασκευή, η FedEx «σήμανε συναγερμό» στις παγκόσμιες χρηματαγορές. Η απόφαση της εταιρείας να «αποσύρει» τις οικονομικές προβλέψεις της για τη συνέχεια του έτους, σημαίνοντας «συναγερμό» για μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, ώθησε σε πτώση το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η FedEx ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο γραφείων και «πάγωμα» προσλήψεων, καθώς οι «αδύναμες» πωλήσεις έχουν επιφέρει πλήγμα στα κέρδη. 

Ο παγκόσμιος

κολοσσός στον τομέα των ταχυμεταφορών ανακοίνωσε ότι αναμένει περαιτέρω επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών και έσοδα 23,5 δισ. δολ. το τρέχον τρίμηνο, με τα κέρδη στα 2,65 δολ. ανά μετοχή.

Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 24,9 δισ. δολ. και κέρδη 5,39 δολ. ανά μετοχή.

Μάλιστα, η μετοχή σημείωσε κάποιο διάστημα και πτώση 23%, στα 155 δολ., πραγματοποιώντας το χειρότερο άνοιγμα από τη δεκαετία του 1980.

«Το γεγονός ότι η FedEx αναμένει πως η αμερικανική οικονομία θα μπει σε ύφεση έχει κάνει τους traders να κινούνται επιφυλακτικά και δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να αγοράσουν τώρα», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες του ο Naeem Aslam, αναλυτής της AvaTrade.

«Πολύ πιθανό να δούμε το ίδιο σήμα και από άλλες εταιρείες τις επόμενες ημέρες και αυτό θα επιδεινώσει το επενδυτικό κλίμα», πρόσθεσε ο Aslam.

The post H FedEx «τρόμαξε» τη Wall Street, «καμπανάκι» για την καταναλωτική ζήτηση του χειμώνα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα