Ford: “Κόβει” 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Στην περικοπή συνολικά 3.800 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη θα προχωρήσει η Ford, απόρροια της στροφής του παγκόσμιου κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι εργαζόμενοι σε Γερμανία και Ην. Βασίλειο θα πληγούν περισσότερο με περίπου 2.300 και 1.300 θέσεις αντίστοιχα να καταργούνται τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

«Το να ανοίξει ο δρόμος για ένα βιώσιμο κερδοφόρο μέλλον για τη Ford

στην Ευρώπη απαιτεί δράσεις ευρείας βάσης και αλλαγές στον τρόπο που αναπτύσσουμε, κατασκευάζουμε και πουλάμε οχήματα Ford», σημείωσε ο Martin Sander, γενικός διευθυντής της επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό θα επηρεάσει την οργανωτική δομή, το ταλέντο και τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε στο μέλλον».

Η Ford, η οποία μετατοπίζει τη γκάμα μοντέλων της στην Ευρώπη σε μπαταρία μόνο έως το 2035, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η μικρότερη πολυπλοκότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σήμαινε ότι θα μπορούσε να μειώσει το προσωπικό από τις ομάδες ανάπτυξης προϊόντων της.

Η εταιρεία περιορίζει επίσης θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Jim Farley στοχεύει στην εξοικονόμηση 3 δισ. δολ. για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το άρθρο Ford: “Κόβει” 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα