CMA CGM και CEVA Logistics επενδύουν στο last – mile. Εξαγοράζουν την εταιρεία ταχυμεταφορών Colis Privé

Συνεχίζουν τις επενδύσεις τους στη… στεριά και στα χερσαία logistics οι liners. Ο γαλλικός Όμιλος CMA CGM ανακοινώνει ότι έχει συνάψει μια προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση του 51% της Colis Privé, μιας εταιρείας ταχυμεταφορών.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία εξαρτάται από τις Αρχές Ανταγωνισμού, με τους τελικούς όρους να υπόκεινται σε διαβούλευση με τα διάφορα αρμόδια αντιπροσωπευτικά

όργανα των εργαζομένων, θα ενισχύσει την παρουσία της CEVA Logistics, θυγατρικής εταιρείας στα logistics της CMA CGM, στις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδίως στις παραδόσεις τελευταίου μιλίου.

Η Colis Privé, όπως αναφέρεται, ιδρύθηκε το 2012 και έχει αναπτυχθεί με την πάροδο των ετών ως κορυφαίος πάροχος εφοδιαστικής last – mile στη Γαλλία.

Η Colis Privé έχει παραδώσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δέματα σε όλη τη Γαλλία, μέσω δικτύου 110 περιφερειακών καταστημάτων.

Η εταιρεία έχει, επίσης, παρουσία στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Μαρόκο και προσεχώς στην Ολλανδία και υπολογίζεται ότι διαθέτει πλέον ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο πελατών που αποτελείται από περισσότερες από 200 εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η CMA CGM προχωρά στην ανάπτυξη των logistics

Ο Όμιλος CMA CGM προωθεί την επέκτασή του στον τομέα της εφοδιαστικής. Ο Όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της επιχείρησης Commerce & Lifecycle Services (CLS) της Ingram Micro1 για να ενισχύσει τις υφιστάμενες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου της CEVA Logistics και να επιταχύνει την ανάπτυξή της σε βασικούς τομείς της αγοράς, όπως η τεχνολογία, το λιανικό εμπόριο και η μόδα.

Ο Rodolphe Saadé, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM, σχολίασε: «Η απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Colis Privé είναι ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξης των δραστηριοτήτων εφοδιαστικής μας.

Αυτή η λειτουργία θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις logistics στους πελάτες μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τους οποίους το τελευταίο μίλι είναι ένα κρίσιμο στάδιο.

Αξιοποιώντας την παγκόσμια παρουσία της θυγατρικής μας CEVA Logistics, φιλοδοξία μας είναι να αναπτύξουμε το Colis Privé διεθνώς, ξεκινώντας από την Ευρώπη, όπου η εταιρεία είναι ήδη εγκατεστημένη».

The post CMA CGM και CEVA Logistics επενδύουν στο last – mile. Εξαγοράζουν την εταιρεία ταχυμεταφορών Colis Privé appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα