CMA CGM και Air France-KLM συμπράττουν στην παγκόσμια αγορά του air cargo

Ο ναυτιλιακός κολοσσός CMA CGM και ο αεροπορικός όμιλος Air FranceKLM προχώρησαν στην σύναψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας στην αγορά των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών (air cargo).

Η συμφωνία -αρχικά 10ετούς διάρκειας- θα οδηγήσει σε συνδυασμό των δικτύων air cargo των δύο ομίλων, με τις δύο εταιρείες να εκμεταλλεύονται

από κοινού τη χωρητικότητα των αεροσκαφών μεταφοράς εμπορευμάτων των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Οι Air France-KLM και CMA CGM θα προχωρήσουν στην αποκλειστική εκμετάλλευση της χωρητικότητας των αεροσκαφών των δύο αεροπορικών εταιρειών, που αποτελείται αρχικά από έναν στόλο 10 full – freighter αεροσκαφών και επιπλέον 12 αεροσκάφη κατόπιν παραγγελίας:

-4 full – freighter αεροσκάφη στην CMA CGM Air Cargo (με εκκρεμείς παραγγελίες για επιπλέον 8 αεροσκάφη, 2 από τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιούνται από την Air France-KLM στο μέλλον),

-6 full – freighter αεροσκάφη στον όμιλο Air France-KLM με έδρα το αεροδρόμιο “Paris-Charles de Gaulle” και το αεροδρόμιο “Schiphol” του Άμστερνταμ (με εκκρεμείς παραγγελίες για επιπλέον 4 αεροσκάφη).

Αυτή η νέα εμπορική συνεργασία θα καλύψει επίσης τη χωρητικότητα των εμπορευματικών αεροσκαφών της Air France-KLM, συμπεριλαμβανομένων άνω των 160 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων.

Όπως σημειώνεται, η εν λόγω στρατηγική συνεργασία «αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες εσόδων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού σχεδιασμού των πλήρων δικτύων εμπορευματικών μεταφορών και βελτιωμένων ευκαιριών συνδυασμού προϊόντων και υπηρεσιών. Θα βοηθήσει στην κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης των πελατών για πιο ολοκληρωμένες και ανθεκτικές εφοδιαστικές αλυσίδες και θα αξιοποιήσει το τεράστιο υπάρχον franchise, την εμπειρία και τις δυνατότητες της Air France-KLM στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών, που υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορευμάτων. Η CMA CGM θα κινητοποιήσει το μεγάλο εμπορικό της δίκτυο και την παγκόσμια πλατφόρμα logistics και θα ολοκληρώσει αυτήν την προσφορά με καινοτόμες λύσεις εφοδιαστικής και πολυτροπικών μεταφορών, ιδιαίτερα στις θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές».

Βάσω Βεγ.

The post CMA CGM και Air France-KLM συμπράττουν στην παγκόσμια αγορά του air cargo appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα