81 ταχυδρομικές επιχειρήσεις εγράφησαν, το 2017, στο μητρώο της ΕΕΤΤ. Διεγράφησαν 24

Η ΕΕΤΤ τηρεί µητρώο ταχυδροµικών επιχειρήσεων, στο οποίο εγγράφεται κάθε φυσικό ή νοµικό πρόσωπο, που παρέχει οποιαδήποτε από τις ταχυδροµικές υπηρεσίες που εµπίπτουν στο καθεστώς της Γενικής ή της Ειδικής Άδειας.

Στον ιστότοπό της, η ΕΕΤΤ παρέχει σε καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόµενο πληροφορίες για τις εταιρίες που είναι εγγεγραµµένες και λειτουργούν νόµιµα στον κλάδο των ταχυµεταφορών (Γενική Άδεια) και στο απλό ταχυδροµείο (Ειδική

Άδεια), τις εταιρίες που ανήκουν σε δίκτυο αδειδοτηµένων επιχειρήσεων, καθώς και τις εταιρίες που έχουν διαγραφεί.

Τα αιτήματα για εγγραφή στο ή διαγραφή από το μητρώο της ΕΕΤΤ, καθώς και για οποιαδήποτε τροποποίηση των στοιχείων της Άδειας γίνονται αποκλειστικά, μέσω της διαδικτυακής εφαρµογής της ΕΕΤΤ (ΔΔΕ) από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό καθεστώς Γενικής Άδειας.

Το 2017, εξετάστηκαν από την ΕΕΤΤ 135 αιτήματα ταχυδρομικών επιχειρήσεων για εγγραφή ή διαγραφή από το μητρώο της ΕΕΤΤ. Παράλληλα, εξετάσθηκε αντίστοιχος αριθμός δηλώσεων διαχειριστή.

Από τα αιτήματα αυτά, εγκρίθηκαν 81, οπότε και οι επιχειρήσεις αυτές εγγράφησαν στο μητρώο της ΕΕΤΤ, απορρίφθηκαν 30 αιτήματα για εγγραφή, ενώ διεγράφησαν από το μητρώο 24 επιχειρήσεις.

Επίσης, εξετάσθηκαν 151 αιτήματα τροποποίησης των στοιχείων της αρχικής δήλωσης και εκδόθηκαν 21 βεβαιώσεις σε επιχειρήσεις με Ειδική Άδεια για συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς.

The post 81 ταχυδρομικές επιχειρήσεις εγράφησαν, το 2017, στο μητρώο της ΕΕΤΤ. Διεγράφησαν 24 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα